Heidi Andersen har åbnet Glasgården i Thise, som er en stor butik med glaskunst og mulighed for at bestille personlige ting i glas

THISE: Thise har fået en ny butik. Det er Heidi Skovsgaard Andersen, der i december åbnede Glasgården lige udenfor Thise.

Heidi Andersen arbejder deltids som sosu-assistent og har gennem mange år arbejdet med glas og har også solgt en del via nettet, men nu har hun taget springet og åbnet en butik - som på åbningsdagen fik over 100 besøgende.

- Jeg begyndte at arbejde med glas for 14 år siden, og de seneste otte år har jeg lavet glas på bestilling. Det er gået støt opad, og jeg syntes tiden var inde til at få et lokale, hvor jeg kan vise det, jeg laver, fortæller Heidi Skovsgaard Andersen.

Den ny butik ligger i et stort lokale på familiens gård, og her kan man se en masse eksempler på, hvad Heidi Skovsgaard Andersen laver. Det er fx dørskilte i glas med navne og personlige billeder, det kan være glasskilte med forskellige citater, glashuse, skåle, lysestager eller værker til nyfødte med oplysninger om længe, højde, navn og den slags. Og rigtigt meget andet.

Glasgården har også somme tider arrangementer til polterabend, hvor brud og veninder laver personlige ting i glas, og der er planer om workshops, hvor folk kan lave deres egne nøgleringe. Heidi Skovsgaard Andersen har også haft et par opgaver, hvor hun har specialfremstillet ting til dem.

Glasset, hun arbejder med, er almindeligt vinduesglas, som hun sammen med sin mand kører ud og henter - det kan være folks gamle vinduer, hvor de piller glasset ud og skærer det til.

Derpå tegner eller maler hun på det mellem to lag glas, og det brændes ved 800 grader i et døgn. På den måde smelter de to lag sammen om motivet.

Det grove arbejde med at skære glasset foregår i et værksted, mens hun tegner og maler i køkkenet - ofte sammen med sine børn, så på den måde er Glasgården lidt af et familieforetagende.

Nogle af hendes værker er der også integreret materialer af jern og metal i, og den slags smedearbejde står hendes mand for - ligesom sønnen, der har matematisk sans, hjælper med at udregne skabeloner.

Heidi Skovsgaard Andersen glæder sig over, at hun i den ny butik har god tid til kunderne.

- Man taler om det og har noget i hænderne og kan se, hvor tungt det er, og hvordan det mærkes, forklarer hun.

Tidligere har hun mest lavet ting på bestilling og ikke lavet en masse i forvejen, det kan hun nu, hvor hun kan udstille sine ting i butikken, og det gør også noget godt ved den kreative proces - hvor hun kan slippe fantasien mere løs.

Heidi Skovsgaard Andersen fortsætter i sit job som sosu-assisent og nyder at have et arbejde som selvstændig ved siden af.

- Jeg kan godt lide den frihed, man har til selv at planlægge sin dag. Der er ro til at sende børnene af sted, og er børnene syge, så kan jeg arbejde lidt ekstra om aftenen, giver hun som eksempler.

Og så er hun i sagens natur bare rigtig glad for at arbejde med glas.

- Jeg slapper af, når jeg laver glas, tit glemmer jeg alt om tid og sted, når jeg sætter mig og arbejder. Der er mange processer, og jeg kan lide hver enkelt.

På minussiden er, at hun ingen kolleger har - men det har hun så i sit andet job, hvor hun er glad for fællesskabet på sygehuset.

Butikken har åbent mandag eftermiddag og lørdag formiddag, og det vil også være i butikken, det foregår, når folk skal hente deres bestillinger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...