Nordjysk Vinfestival i Brønderslev er vokset igen - arrangører kigger allerede mod næste år

BRØNDERSLEV: Ovenpå sidste weekends vinfestival er medlemmerne at vinudvalget, der står bag festivalen, glade.

- Totalt set på de dage kan vi se, at vi har slået rekorden fra sidste år, hvor der var godt 1500. Vi skal lige have trukket vejret og hurtigst muligt evaluere, men nu har den stået på fysiske ting med oprydning og med at få gjort byen ren igen og få det hele væk. Vi er rigtigt godt tilfredse, fortæller Søren Flodgaard fra vinudvalget.

De har endnu ikke gjort billetsalget op, men der var mange mennesker, især fredag, hvor vejret var rigtigt godt.

- Lørdag gik udmærket, men vi var godt nok ved at blæse væk. Fredag havde vi mange mennesker i byen, og lørdag blev også okay, men der manglede lige de sidste. Dem, der plejer at tage beslutningen i sidste øjeblik, har måske kigget ud af vinduet og er blevet hjemme. Men der var et pænt forsalg, fortæller Søren Flodgaard.

Efter fire dages arbejde med opstilling, to dages festival og en dags oprydning kan det godt mærkes.

- Vi glæder os men er lidt trætte i koderne og godt brugte alle sammen, konstaterer Søren Flodgaard.

Nu skal de have gjort status på året, men samtidig ser vinudvalget allerede frem mod Nordjysk Vinfestival 2020.

- Der skal lukkes aftaler allerede med udstillere og mange praktiske ting, selv om det er et helt år til, men det går fantastisk hurtigt. Dem, jeg snakkede med rundt omkring tilkendegav, at det var en fantastisk festival, så jeg er sikker på, at vi får fyldt godt ud. Vi kan sagtens presse fire-fem stykker mere ind, men vi er ved at nå max med 40 sande inklusive mad. 40-45, så skal vi ikke have flere ind, vurderer Søren Flodgaard.

Teltene var sat op i en trekantsrute bestående af Algade, Bredgade og Mejlstedgade, og der kunne gæsterne så gå rundt med deres vinglas og smage sig gennem ruten.

Søren Flodgaard glæder sig over opbakningen både fra byen, oplandet og udenbys gæster.

- Det rygtes, men det er også en unik ting. Der er masser af vinmesser, men ikke nogle udendørs, så det er lidt speciel. Vi krydser altid fingre med vejret, det er altid et sats. Fredag var fin, men lørdag var blæsende, og der røg da en pavillon eller to. Hvor der handles, der spildes. Så må vi købe nogle nye, siger Søren Flodgaard.

Det var i år fjerde gang, at Nordjysk Vinfestival fandt sted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...