Sport: Fodboldspillerne i BI er efter en lang pause i gang igen - på en anderledes måde. Se flere billeder på side 10

BRØNDERSLEV: Der har været stille på BI’s store anlæg i Brønderslev uge efter uge i coronatiden. Men nu er der liv igen - denne uge er en testuge, hvor kun nogle af holdene er i gang med at træne fodbold igen, mens alle er med fra næste uge. Ikke på samme måde som før, hvor trænerne fx ikke gik rundt med sprit i lommen til ungerne - men de kan træne.

Og det var der tydeligvis stor glæde over allerede i testugens begyndelse.

Her fyldte en stribe ungdomshold og et enkelt U7 hold banerne - eller de fyldte dem netop ikke - de var fordelt i grupper, som trænede i hver deres grupper, så forsamlingsforbuddet blev overholdt.

- Lige nu kan vi træne i grupper af 10 inklusiv træner. De hold, hvor der er 30-35 børn, deles op, fortæller formand for BI Fodbold, Daniel Svane, der denne aften var til stede på anlægget som coronavejleder - en tjans, der går på skift mellem de sportslige koordinatorer, som kan rådgive, hvis der er tvivl om noget.

Der er også flere andre restriktioner for træningen.

- Når børnene møder ind, kommer træneren og følger dem over på banen. De kan ikke bare møde op. De skal være omklædte hjemmefra, og drikkedunkene skal være fyldt hjemmefra, fortæller Daniel Svane.

Trænerne er de eneste, der må berøre kegler og mål. De har også til opgave at spritte bolde med mere af mellem holdene.

I første omgang forlød reglerne, at der ikke måtte være nogen nærkontakt, og at der skulle være to meters afstand. Men det nåede at blive lempet.

- Nu kan ungerne godt tackle hinanden, og der er også mulighed for at tage indkast og lave hovedstød i begrænset omfang, fortæller Daniel Svane.

Glade unger

Og det var tydeligt på banerne, at de unge mennesker var glade for at mødes om deres fælles interesse igen.

U7-holdet gik på en meget entusiastisk måde til den på en lille bane, og der blev jublet, når det lykkedes at lave mål.

- Mååål!

Hænderne var over hovedet, hvilket virker helt normalt, men næste tanke fra en af ungerne var ny.

- Jeg skal have sprit på fingrene, Henrik!, råbte en af dem.

Han skulle skifte fra at spille ude til at være målmand, og i den manøvre er der en ny rutine med at få sprit på fingrene, som man nu måske kommer til at bruge som målmand. Det har børnene helt styr på, og træner Henrik Kraglund var klar med sprit fra en flaske i sin lomme, så den ny målmand kunne komme på plads.

Henrik Kraglund fortæller, at børnene er rigtig glade for at komme i gang med at spille igen efter den lange pause.

- Det er ligesom at lukke køer på græs, smilede han.

- Nogle af forældrene fortalte, at børnene var klar en time før træning.

De nye coronaregler tager slet ikke fodboldlysten fra dem.

- Det er lidt svært. Men jeg tror, de har lært meget ovre i skolen, siger Henrik Kraglund.

En lille gut i den anden ende skal stå på mål og er klar til sprit. Der er brug for træneren igen.

Blå streger på banen

På fodboldbaner er der sædvanligvis hvide streger, men hos BI er der for tiden også nogle blå. Det er Daniel Svane, der har været ude og markere banerne, for på den måde at dele dem op i zoner, som der må være ti spillere i. Det er en af mange foranstaltninger - der er fx også sat stationer med sprit op udenfor mellem banerne, og bygningerne er lukket helt ned - alt foregår udendørs.

Alle sociale ting som fællesspisninger og sæsonafslutninger er der heller ikke noget af.

Og det er et stort ansvar at have så mange børn på anlægget i en coronatid. Der er gået mange drøftelser forud for åbningen i bestyrelsen.

- Jeg var faktisk lidt bekymret for det. Vi havde mange drøftelser om, om vi skulle gøre det, fordi der var mange restriktioner. I bestyrelsen talte vi om fordele og ulemper. Men nu, hvor solen skinner, er det meget fedt og det hele værd, smiler Daniel Svane.

Og det er også et dejligt syn. Glade børn og unge i gang med deres elskede sport, sammen men på en ny måde.

- Vi kan se, at der kommer nogen. Vi var bekymrede for, om forældrene ville holde deres børn hjemme og ikke var trygge, men det ser ud til, at kommunikationen og set uppet har gjort dem trygge, konstaterer Daniel Svane.

Nu glæder de sig til at komme ud at spille kamp, når det bliver muligt.

- Men egentlig er det træningen, de synes er sjovest, fortæller han og afbrydes at et stort ”Jaaaaa” fra U7-banen.

- Nu står der 5-4, råber en af ungerne i den åbenbart tætte kamp.

Har fået god hjælp

For fodboldklubben er coronakrisen og forbundet med økonomiske konsekvenser, da deres to store indtægtskilder er aflyst: Brønderslev Marked og BI Cup, som skulle være holdt midt i august.

Men Daniel Svane forsikrer, at klubben nok skal klare sig, også fordi den har haft nogle gode år og dermed har lidt at stå imod med.

- Det bliver hårdt og vi kommer til at skære nogle steder. Men det er ikke sådan, at vi er konkurstruede. Det er vi slet ikke, fortæller han.

Klubben har også fået god hjælp - klubben har for nylig fået måltavler til to baner doneret af SE og Nordjyske Bank, og i coronatiden har klubben ved hjælp fra Sparekassen Vendsyssel fået lavet deres egne trøjer, som sælges og giver indtægter til klubben. Salget af den er gået fint.

- Vi solgte over 100 på under 24 timer, fortæller Daniel Svane.

På U7-banen er dagens træning slut. Den ene træner giver et par opsummeringer og noget ros.

Man må fx ikke røre ved kegler og mål - ungerne er helt med på den.

Derpå følger hans makker ungerne ud i fælles flok. For sådan foregår det i coronatiden.

Så mangler Henrik Kraglund bare at samle bolde ind, spritte dem og andre remedier af - så de er klar til næste hold af glade fodboldspillere, der endelig kan komme på græs.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...