Nerverne sad udenpå tøjet, da U14-pigerne fra Brønderslev IF torsdag gik på banen til holdets hidtil største udfordring. Modstanderen var nemlig ingen ringere end AaB, der for tiden råder over et af landets bedste hold i aldersgruppen. Og BI-pigerne, der til daglig spiller i en række under AaB måtte da også indkassere et stort nederlag i pokalkampen.

0-14 stod der på måltavlen, da dommeren fløjtede af. Alligevel var det lidt af en sejr. Nervøse gisninger inden kampen lød på 0-20. Og selv om der selvsagt var stor niveauforskel, så bed de fodboldglade Brønderslev-piger godt fra sig. AaB’erne fik ikke noget foræret og måtte anstrenge sig ved samtlige scoringer.

Nederlaget sved da heller ikke længe. Sådan er det nemlig med holdet, hvor der spilles fodbold af glæde og lyst på en stamme, som har holdt sammen siden 1. klasse. Godt 20 piger udgør U14-årgangen hos Brønderslev IF. Fiona Steffensen er en af dem, og hun betegner selv holdet som én stor flok venner.

- Vi har det rigtig sjovt sammen. Det sociale er et vigtigste. Men jeg synes også, at vi er et godt hold. Vi er i hvert fald blevet bedre med tiden, siger Fiona, hvis far, Patrick Steffensen udgør en del af trænertrioen.

Denne omfatter desuden Naja Damouni og Lars Jørgensen. Sidstnævnte bekræfter Fionas beskrivelse.

- De er bare nogle gode piger, som vi elsker at træne. Vi har det lige så sjovt som dem, selvom vi selvfølgelig skal lære dem noget om fodbold. Alt det andet klarer de selv, konstaterer Lars Jørgensen.

Han hæfter sig desuden ved, at der løbende kommer nye spillere til flokken, der også omfatter et 8-mandshold.

- I det hele taget blomster pigefodbolden i Brønderslev IF, fortsætter Lars Jørgensen.

- Vi har hold i alle rækker - fra U6 til serie 1-damer. Det er rigtig godt, og det er nok et udtryk for den opblomstring som pigefodbolden nyder overalt. Vores egne U14-piger har da også efterhånden mange forbilleder at se op til på kvindelandsholdet. Jeg tror, det er med til at fastholde interessen yderligere.

U14-pigerne i Brønderslev IF træner mandag og onsdag. Og har man lyst til at være med, er det bare at møde op.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...