Det er efterhånden to år siden, at Stine Binder overtog Osteklokken i Brønderslev efter sin svigerfar, Olav Jørgensen. Og det har været to år med fart over feltet.

- I begyndelsen stod jeg alene i butikken, men den gik ikke i ret lang tid. Ret hurtigt fik jeg assistance om fredagen, og i dag har jeg to faste medarbejdere fra torsdag til lørdag - og en hver formiddag, siger Stine Binder, som ikke et sekund har fortrudt overtagelsen.

I 2015 blev hun uddannet pædagog og nåede tre år i faget, inden Olav Jørgensen begyndte at prikke til sin svigerdatter.

- Jeg vidste at det var en fin forretning, og at der var noget at bygge videre på ... men jeg havde aldrig forvente at jeg ville få så travlt, siger Stine Binder.

En af årsagerne til travlheden er, at Olav Jørgensen et halvt års tid før han trådte tilbage, var begyndt at sælge tapas - uden egentlig at gøre noget særligt ud af markedsføringen.

Stine Binder skruede op det glade budskab, og resultatet var, at hun i dag siger nej til kunder hver eneste uge - simpelthen fordi hun og de ansatte hverken har tid eller plads til at tage mere ind.

Faktisk er en del af baglokalet lige omdannet til produktionslokale, alene for at få plads til de mange almindelige tapas, juletapas og oste- og pålægsanretninger ... men Stine Binder kan stadigvæk ikke helt leve op til efterspørgslen.

- Kunderne ved heldigvis godt, at de skal bestille en eller to uger i forvejen, siger hun.

Og selv om Stine Binder ikke er uddannet indenfor fødevarebranchen, går det fint alligevel.

- Olav er stadig i butikken en gang i mellem, og jeg ringer til ham i hvert fald en gang om ugen, når jeg er i tvivl om et eller andet, siger hun.

Osteklokken bliver hvor den er

Osteklokken har ligget i det samme lille lokale i over 50 år - og Stine Binder kunne sagtens bruge mere plads.

- Men foreløbig bliver vi hvor vi er. Beliggenheden er en del af både Osteklokkens og byens historie, og kunderne har ingen problemer med at finde os, siger Stine Binder, som flere gange er blevet kontaktet af udlejere, som mente at have et bedre og mere centralt beliggende lokale til butikken.

- En flytning vil både være et brud på traditionen og indebære en del investeringer, så foreløbig bliver vi hvor vi er, siger hun.

I stedet har hun etableret et samarbejde med Vinspecialisten, og sælger vine, der passer til de mange forskellige oste.

- Jeg drikker ikke selv rødvin, så det er fint at have en fagmand til at rådgive her, siger hun.

Covid-17 betød større indkøb

Da coronakrisen satte ind i marts, funderede Stine Binder selvsagt over, hvad det mon kunne betyde for hendes omsætning.

- Jeg oplevede lige med det samme, at folk handlede sjældnere ... men også at de købte større ind. Og det indrettede vi selvfølgelig butikken og markedsføringen efter, siger Stine Binder, som en gang i mellem sender en tanke tilbage til tiden som pædagog ... og slår fast for sig selv, at hun traf det rigtige valg, da hun valgte pædagogikken fra og Osteklokken til.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...