For fem år siden etablerede Michael Jonstrup sit eget firma, Jonstrup Smedie ApS, og det har han ikke fortrudt et eneste øjeblik. Nok har han haft mere end travlt, men sådan trives han bedst, og regnskaberne er af den slags, der får mundvigene til at vende opad på enhver virksomhedsejer.

Michael Jonstrup er 27 år, og havde ikke nogen lang erhvervskarriere bag sig, da han blev selvstændig med hvad han selv kalder for en slags multiværksted, hvor man kan få lavet lidt af hvert.

- Jeg er uddannet kleinsmed og da jeg havde fået mit svendebrev, tog jeg til Minnesota, USA for at arbejde. Jeg fik arbejde på et stort landbrug, og havde egentlig regnet med, at jeg skulle lave lidt af hvert ... men de fandt hurtigt ud af, at jeg var god til at svejse, fortæller Michael om opholdet.

Efter otte måneder vendte han snuden hjemad og var klar til at blive selvstændig med Jonstrup Smedie ApS, som mest har landbrugsmaskiner som arbejdsområde.

Virksomheden blev etableret i en hal, der ligger på hans fars landbrug. I øjeblikket er Michael Jonstrup dog ved at flytte til en nærliggende ejendom, som skal bygges om til formålet.

- I de gamle lokaler har jeg omkring 1000 kvm. i alt, mens jeg i det nye får 2500 - og de ekstra kvadratmeter mangler jeg i høj grad, siger han.

Flest landbrugskunder

Michael Jonstrup har flest kunder indenfor landbruget og de fleste henvendelser handler om ting, der skal fikses i en fart - og ofte involverer lidt kreativ tænkning.

- Det er noget af de, jeg godt kan lidt ved faget - at man skal tænke sig om for at finde en løsning, siger han.

En anden kundegruppe, der vokser stille og roligt, er vognmænd, der skal have repareret deres lastbiler.

- Og så jeg har lidt private, der skal have lavet alt mellem himmel og jord, siger Michael Jonstrup.

Konstant vækst

Omsætningen og overskuddet i Jonstrup Smedie ApS lagde stille og roligt ud det første år med et overskud på 87.000 - og siden er det kun gået fremad. Og sidste år kunne han notere et overskud på 548.000.

- Væksten har gjort, at jeg har kunnet ansætte folk uden at skulle tænke for meget over om der nu også var råd til det - og det er jo fantastisk, siger Michael Jonstrup, der i dag har fire ansatte og flere på vej.

- Firmaet har nået en størrelse, hvor jeg er nødt til at have en til at passe en del af bogholderiet ... og jeg har lige ansat en maskinmester, der skal stå for en del af administrationen, så jeg får mere tid til at snakke med kunderne og finde løsninger på de problemer, de kommer med, siger Michael Jonstrup, som samtidig slår fast, at de ansatte har en stor del af æren for successen.

- De ansatte har det lige som jeg - nemlig at de trives med udfordringer i hverdagen, siger han.

Mest mund til mund

De fleste, der etablerer en ny virksomhed, tænker meget i markedsføring, inden de går i gang - og får lavet en hjemmeside, indrykker annoncer vidt og bredt m.v. Michael Jonstrup er gået en anden vej.

- Jeg får kunderne via mund til mund-metoden, og det har virket så godt, at jeg egentlig ikke har set nogen grund til at lave en hjemmeside eller bruge penge på markedsføring. Jeg kan findes på Facebook, og det har vist sig at være tilstrækkeligt, siger Michael Jonstrup.

Der skal være tid til at snakke

Jonstrup Smedie ApS ligger fuldstændig centralt i forhold til kunderne - nemlig på landet et stykke uden for Vrå, tæt på hovedvejen mellem Brønderslev og Hjørring.

Kunderne er i høj grad de mange landmænd, der ligger rundt om i Vendsyssel - men helst ikke mere end en times kørsel væk. Men selv om der er travlt, har Michael Jonstrup ingen planer om, at virksomheden skal blive ved med at vokse.

- Jeg vil gerne vokse lidt større end vi er nu, men det skal helst være sådan, at jeg kan bevare overblikket over, hvad der foregår. Mange af kunderne vil gerne snakke med mig, og det skal der være tid til ... og jeg vil helst ikke blive bundet til at skrivebord. Det er i værkstedet jeg har det bedst, siger Michal Jonstrup.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...