Gitte Nørgaard Jensen åbner 22. september som fuldtids zoneterapeut i egen klinik i Serritslev.

Tidligere var hun pædagog, men hun har valgt at skifte bane.

- At være alternativ behandler lå langt fra min virkelighed, mine tanker og ideer, da jeg var ung. Jeg blev pædagog som 25-årig og fik ret hurtigt job i en børnehave og senere SFO. Vi fik de næste år to børn, og jeg havde ligesom mange andre lidt for travlt med fuldtidsjob, små børn og alt det som kræves i en travl hverdag. Min krop begyndte, at vise tegn på, at der var pres på. Blandt andet fik jeg i disse år psoriasis. Jeg havde også igennem flere år oplevet at få den ene omgang bihulebetændelse efter den anden. Til sidst sagde jeg til min læge: ”Det går ikke. Jeg bliver da immun overfor penicillin, når jeg får det så tit.” Det var før, der var skrappe regler om at modtage penicillinkure. Jeg talte med en veninde om min evige og gentagende problematik, og hun sagde til mig: ”Du skal da forsøge min zoneterapeut”. Jeg havde knapt hørt om begrebet og var ret uforstående over for, hvordan det kunne passe, at det at blive trykket under fødderne kunne have indflydelse på sygdomme og ubalancer i kroppen. Alligevel blev jeg nysgerrig og gav det en chance; heldigvis. For det viste sig, at min psoriasis stille og roligt forsvandt. Mine problemer med bihule- og pandehulebetændelse ebbede ud, så jeg ikke længere var afhængig af penicillinkure. Den græs- og birkeallergi, der havde generet mig i mange år, fik jeg også hjælp til, så jeg kunne skrue ned for allergimedicinen. Jeg har det stadig, men i langt mindre grad end i min ungdom, beskriver hun.

Efter at have modtaget zoneterapi nogle gange, besluttede hun ret hurtigt, at det gav mening for hende at behandle og blive behandlet og derved minimere medicinforbrug. At lade kroppen arbejde videre efter zoneterapibehandlinger. At rense ud af affaldsstoffer og booste immunforsvaret. At lære klienter at kende. At hjælpe den enkelte med de problematikker, de kommer med.

- Jeg besluttede mig for, at når vores tre børn blev store, skulle dette være mit efterskoleår: at uddanne mig til zoneterapeut. I 2013 stod jeg med mit bevis efter to år på aftenskole. Jeg var en glad zoneterapeut. Siden da har jeg arbejdet deltid med zoneterapi, men nu vælger jeg efter 30 gode år som pædagog i henholdsvis børnehave, SFO, skole og sidst vuggestue at forfølge drømmen. Jeg kommer til at kunne fokusere hundrede procent på at være zoneterapeut og får mulighed for at gøre en forskel for flere personer. Jeg føler mig privilegeret, skriver Gitte Nørgaard Jensen.

Hun har igennem årene fået en del faste klienter, og hun synes, at det er så fantastisk at være med til at hjælpe folk i den rigtige retning.

- Zoneterapi kan gøre en forskel for mange. Nogle kommer med babyer med uro: 2-4 behandlinger kan ofte hjælpe på de smås fordøjelsesproblemer. Nogle kommer med eksem, hormonelle udfordringer eller hovedpine. Andre med fordøjelsesproblemer, allergi eller stress. Nogle kommer her flere gange om året for at komme lidt til kræfter igen, for fornyet energi og i forbindelse med søvnproblemer.

Gitte Nørgaard Jensen har været zoneterapeut i syv år, men nu bliver det altså på fuld tid.

Klinikken ligger på Syrenvej i Serritslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...