Ung universitetsstuderende er klar til ophold i Japan

BRØNDERSLEV: En drøm går i opfyldelse for 20-årige Mie Nymann Jensen, når hun 25. marts sætter sig tilrette i flyet til Japan for at studere i god og vel fire måneder på International College of Liberal Arts.

- Jeg håber på at udvikle mig både socialt og fagligt og længere sigt få et internationalt netværk og måske også venner for livet, siger Mie Nymann Jensen inden afrejsen.

Hun skal under opholdet læse fire fag på skolen, der er en underafdeling af Yamanishi Gakuin University og ligger ved foden af Japans højeste bjerg, Mount Fuji.

- Studieopholdet er en del af mit bachelorstudie på Aalborg Universitet, hvor jeg læser International Virksomhedskommunikation i Engelsk, fortæller Mie Nymann Jensen, der får under opholdet får følgeskab af en studiekammerat.

Lige nu glæder hun sig til også at se sine øvrige medstuderende.

- De kommer fra hele verden, og jeg bliver indlogeret i ”det gule pigehus” i en lejlighed, som vi er syv piger om at dele. Men vi får hvert et værelse, så der bliver også plads til lidt privatliv, fortæller Mie Nymann Jensen.

Hun har betalt 23.000 kr. til skolen for leveomkostninger, men har også fået 10.000 kr. i støtte til opholdet fra Krista og Hans Risagers Fond samt 9.000 kr. af Aalborg Universitet. Resten kommer fra opsparingen, fortæller Mie Nymann Jensen, der inden afrejsen bor hjemme hos sine forældre.

Opholdet i Japan bliver det første længere ophold udenfor barndomshjemmet, hvor hun er vokset op sammen med en bror.

Når hun kommer hjem fra Japan, regner hun dog ikke med at vende tilbage til Brønderslev.

- Jeg vil gerne flytte hjemmefra, når jeg kommer hjem midt i august. Helst til Aalborg, hvor jeg går på universitetet. Desuden har jeg også mange af mine venner i Aalborg, hvor jeg også går til gymnastik, fortæller Mie Nymann Jensen, der allerede har planer for sit kandidatstudium.

- Som jeg har det lige nu, må det gerne være noget med turisme, og jeg vil gerne senere arbejde i et rejseselskab, siger Mie Nymann Jensen.

Hun har lovet Oplandsavisen, at hun med rejsebreve og fotos vil fortælle læserne lidt om sine oplevelser i Japan i løbet af sommeren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...