ARBEJDE: Selvom covid-19 har haft indflydelse på antallet af ledige, så ser det fornuftigt ud i Brønderslev, mener udvalgsformand

Antallet af ledige er røget i vejret efter corona gjorde sit indtog i marts måned, og landet lukkede ned første gang.

Men selvom der kom en kraftig stigning i antallet af ledige i Brønderslev Kommune, så ser formand for beskæftigelsesudvalget Eskild Sloth Andersen (S) positivt på de seneste opgørelser.

- Når vi kigger på tallene og i de skemaer over regionen, så ligger vi ret godt placeret i forhold til de andre kommuner. Men det er klart, at der var en stigning i arbejdsløsheden, og den er faldet igen efter sommerferien. Jeg er meget positiv, der er rimelig gang i hjulene i kommunen og i resten af Nordjylland, siger Eskild Sloth Andersen.

I april måned toppede antallet af ledige dagpengemodtagere, da man havde 785 borgere på dagpenge i Brønderslev Kommune.

De seneste opgørelser, der er præsenteret for udvalget, viser, at der i juli måned var 575 dagpengemodtagere.

Det er 197 personer flere end i samme måned i 2019.

På de andre fuldtidsledige i kommunen, ser det dog stadig også ret fornuftigt ud i følge udvalgsformanden, selvom der har været mindre stigninger.

Forventer ny stigning

Flere kom i arbejde i løbet af sommeren, men udvalget er dog opmærksomme på, at man nu vil se endnu en stigning i antallet af ledige på baggrund af den nuværende nedlukning af de syv nordjyske kommuner, hvor Brønderslev er i blandt.

- Den største pukkel for os er på a-kasse området. Vi har heldigvis et rigtig godt samarbejde med a-kasserne, og det er vigtigt det fortsætter, nu hvor vi nok får endnu en pukkel af ledige, siger Eskild Sloth Andersen.

Særligt de lukkede grænser ser formanden som en udfordring i forhold til de nuværende og kommende ledige i kommunen, da Brønderslev i høj grad er en kommune, hvor mange pendler både ind og ud.

- Når de endelig åbner Vendsyssel igen, kan vi få de ledige i job i Aalborg og andre kommuner igen. Det ærgerlige ved den her nedlukning er, at man ikke må krydse grænserne. Jeg håber snart der sker noget, og man ikke lukker ned længere tid end nødvendigt, mener Eskild Sloth Andersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...