70 elever fra hele landet på besøg i kunstcenter

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND: De 70 elever på Brønderslev Forfatterskole arbejder til dagligt meget koncentreret med bøger, tekster og ord, så derfor er det godt at få en pause, hvor der også er god tid til at snakke sammen, siger leder af Brønderslev Forfatterskole, Louise Eltved Krogsgård.

Derfor var der forleden givet plads til en udflugt i skoleskemaet.

- Sådan en udflugt er en af de faste traditioner, som både skal ryste eleverne sammen på tværs af holdende, men også give lidt inspiration til skriverierne, fortæller Louise Eltved Krogsgård.

I år gik turen til Dronninglund Kunstcenter, der netop nu byder på en kæmpe skulpturudstilling, som har været flere år undervejs. Bestyrelsesformand Peter Hvid bød eleverne velkomne på kunstcenteret og fortalte kort om Kunstcenterets opførsel og drift via det store frivillignetværk.

Efterfølgende gav Stinne Teglhus, næstformand i Dansk Billedhuggersamfund, der står bag festivalen en rundvisning på den sti, der fører forbi alle kunstværkerne. Undervejs blev der stoppet op og snakket om fortolkninger af værkerne. Der blev også sat fokus på, hvad der kan inspirere en kunstner og lighederne mellem forfatter og billedkunstnere. Stinne Teglhus fortalte om, hvad det kræver at blive en anerkendt kunstner og kunne lykkes, det handler om store dele flid og en lille portion held.

- Særligt skulpturerne med bøger udhugget i sten blev beundret, men der blev også snakket om kufferter på vej op af jorden og de smukke menneskelignende skulpturer, som er til konvent i grusgraven. Men det vigtigste er jo nok for eleverne at få oplevelsen af, hvordan man som kunster selv betragter og fortolker andre kunstneres værker, fortæller Louise Eltved Krogsgård.

Efterfølgende kunne eleverne så gå ned i Dronninglund by, hvor genbrugsbutikkerne flittigt blev besøgt, og det blev også til en tur på biblioteket.

I år kan Brønderslev Forfatterskole i øvrigt fejre sit 15 års jubilæum. Igen i år er alle pladserne fyldt op, og eleverne kommer fra hele Danmark til en uge i Brønderslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...