Professor fortæller om kendte og mindre tekster af Holberg

BRØNDERSLEV: Brønderslev Bibliotek inviterer til foredrag om Ludvig Holberg ved Svend Erik Larsen, Aarhus Universitet, tirsdag den 26. februar kl. 19.30.

- De fleste af os kender Ludvig Holberg komedier ”Jeppe på bjerget” eller ”Erasmus Montanus”. Vi har hørt om dem i skolen eller set dem opført på teatret. Der er dog også en mindre kendt side af Holberg, som endda gav ham et stort europæisk navn i hans tid. Det var bl.a. en lærebog i historie, romanen og Nils Klim og så hans erindringer, alle skrevet på latin, men også oversat til dansk. De har været gemt lidt væk ligesom gamle julekort og ferieminder, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Professor Svend Erik Larsen fortæller om nogle af Ludvig Holbergs kendte og mindre kendte tekster og viser også, at Holberg også var en mand, der så ind i fremtiden. En fremtid han ikke kendte, men prøvede at forberede sig på.

- Det gjorde han ved at kaste nogle af de kendte normer og regler op i luften og se på, hvad der skete når de faldt ned igen. Hvad med kvindens rolle? Hvad med religionen? Holberg gjorde det også ved at diskutere hvordan fremtiden kunne formes med hensyn til moral, demokrati og menneskers samfundsengagement. Først og fremmest ville Ludvig Holberg opdrage mennesker til at tænke selv ved hjælp af humor, kritik og fornuft. Fornuft, omtanke og selvkritik – det er Holbergs kodeord. Alt dette hører vi om i foredraget.

Arrangementet sker i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...