Syv unge prøvede at være brandmand i uge 29 hos Falck og Nordjyllands Beredskab i Brønderslev

BRØNDERSLEV: I uge 29 indtog syv børn Falckstationen i Brønderslev. Her var de på sommerskole, hvor de lærte om brandbekæmpelse, forebyggelse og førstehjælp.

- Det er andet år, vi har sommerskolen, og det har været en stor succes igen i år, siger Kasper Andersen, ansvarlig for sommerskolen ved Nordjyllands Beredskab.

Eleverne har oplevet lidt af hvert den forgangne, og der er måske også blevet overskredet en personlig grænse eller to.

- De har lært virkelig meget om at samarbejde, for det er vigtigt, man er et hold. De har også lært førstehjælp, og hvordan man kan forebygge ulykker i eget hjem. I løbet af ugen har de også været helt oppe i toppen af vores stigevogn. Det kan godt ske, de sagde, de havde højdeskræk, men det havde de altså ikke. De kom alle sammen op til tops, siger Kasper Andersen.

- De har simpelthen alle sammen været så dygtige, siger Kasper Andersen.

Eleverne havde undervisning fra mandag til torsdag, og som en afslutning på sommerskolen var forældre og familie inviteret til at se, hvad de havde lært i løbet af ugen.

Her fik de først lov til at vise, hvor hurtigt de kunne springe i brandmandstøjet. En opgave, der skulle klares på halvandet minut. De klarede det næsten alle sammen, omend et par handsker viste sig at mange i det ene sæt tøj.

- Jeg troede, handsken var der!, lød det fra en af eleverne.

Hvortil Kasper Andersen var hurtig til at sige:

- Du skal ikke tro, du skal vide!

Efterfølgende skulle de i gang med at slukke en brand, som var lavet foran stationen. Her skulle eleverne vise, de kunne arbejde sammen og sørge for at slagerne blev rullet ud, koblet rigtig sammen for til sidst at slukke branden. Men inde i stationen var også en dukke, der skulle reddes ud, og som fik en gang livreddende førstehjælp.

Til sidst fik de alle sammen ros af Kasper Andersen for det gode samarbejde, og han håbede de fik både gode oplevelser, viden og gode venskaber med sig hjem fra sommerskolen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...