Jerslev Byorkester spillede onsdag 1. maj den årlige Forårskoncert i forsamlingshuset

JERSLEV: 1. maj var der forårskoncert i Jerslev, da Jerslev Byorkester spillede deres niende koncert, og den femte forårskoncert i Jerslev Forsamlingshus.

- Vi har haft fuldt hus til alle vores koncerter, og der har været nogle gange, hvor folk har måttet gå igen på grund af plads mangel. Denne gang var der også pænt fuldt hus, siger dirigent og leder af Jerslev Byorkester Mogens Jensen.

Musikken, som orkestreret spillede, var ifølge Mogens Jensen en god blandt, og det var første gang, hvor det nye, digitale piano blev taget i brug, som de har fået takket være en donation fra Sparkassen Vendsyssels fond.

- En af de sidste sange, Je T’aime Mon Amour, som hedder Når Kærlighed Dør på dansk, der er et knaldgodt pianostykke med, og det lød rigtig flot på det nye digitale piano. Nogle kom bagefter og sagde de fik en lille tåre i øjnene, og det luner jo at få af vide, siger Mogens Jensen.

Der blev spillet en god blandt af blød klassisk musik samt mere moderne sange og 60’er melodier. Bl.a. Lyse Nætter af Alberte Winding og selvfølgelig Jerslev Marchen, som Mogens Jensen selv har komponeret og skrevet noder til.

Jerslev Byorkester stillede med 18 mand i orkesteret ved forårskoncerten, og alle medlemmer er frivillige. Koncerten var desuden også gratis, og Mogens Jensen er glad for, at man kan tilbyde de muligheder til borgere i og omkring Jerslev.

- Alle de ting, vi gør, er baseret på frivillige. Der er nogen, der stiller op og gør andet praktisk- Det er så positivt, og koncerten den er også gratis. Gå ind, sæt dig og nyd det. Det er dejligt, at så mange mennesker laver så stort et stykke frivilligt arbejde, siger Mogens Jensen.

Mogens Jensen vil også gerne gøre meget ud af, at lyden ændrer sig, og det ikke kun er messingblæsere, man kan nyde lyden af.

- Det hele startede med næsten ene messingblæsere, men vi har fået digital piano, guitarer, blikfløjte, harmonika og tværfløjte. Det giver en større spredning i lydbilledet. Det er lækkert, men det er ikke bare noget man gør, det kræver meget arbejde igennem lang tid, siger Mogens Jensen.

Jerslev Byorkester øver en gang om ugen på Borgen i Jerslev, og næste gang man har mulighed for at høre dem er til den årlige julekoncert. Det bliver den 11. december, og Mogens Jensen er allerede gået i gang med at forberede den, da det er en opgave, der kræver meget tid for ham som dirigent og leder af bandet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...