GAVEREGN: Risagerfonden giver støtte til Brønderslev foreninger - der er bla. penge til en ny skaterbane og en ny padelbane

Der er en tidlig julegave på vej til syv lokale foreninger og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere.

Det oplyser den glade giver, som er Krista og Hans Risagers Fond, i en pressmeddelelse.

De har uddelt legater og donationer for 170.125 kr. til forenings- og kulturlivet i Brønderslev Kommune.

- Vi er glade for den store interesse, som mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter har vist for Krista og Hans Risagers Fond. Vi har modtaget i alt 32 ansøgninger i denne uddelingsrunde, og der er søgt om legater for mere end tre mio. kr., hvilket vidner om stor idérigdom og virkelyst i det lokale foreningsliv, skriver de.

De peger på, at ansøgningerne til fonden viser, at der i Brønderslev er mange gode ideer og engagerede mennesker til at føre dem ud i livet.

- De projekter, vi støtter i år, har alle stærke kulturaktører eller netværk bag sig, og er med til at skabe udvikling i Brønderslev. Fonden har særlig fokus på at støtte og igangsætte projekter, der tilgodeser byens børn og unge ligesom områder som sport, kultur og social bæredygtighed og ansvarlighed har fondens bevågenhed. Vi har valgt at støtte syv initiativer og projekter, men har desværre også måttet skuffe mange andre gode projekter ved årets uddeling, oplyser Morten Larsen fra fondens bestyrelse.

De største poster er 50.000 kroner, som skal gå til at skabe et skatermiljø for unge mennesker i Brønderslev, samt 50.000 kroner til Brønderslev Tennisklub.

- Vi håber, at skaterbanen kan blive et nyt samlingssted i Brønderslev for byens børn og unge, hvor de kan øve sig i at køre på skateboards, øve færdigheder og tricks. Det er stort, når kreative unge selv er med til at definere, hvad der er brug for i byen, for at unge skatere kan møde hinanden, blive dygtigere og få et værdifuldt fællesskab, skriver fonden.

De oplyser også, at pengene går til den unge lokale ildsjæl Mathias Christensen, som får 50.000 kr. til at skabe et levende skatermiljø for unge mennesker i Brønderslev midtby.

- Mathias vil arbejde sammen med gruppen af unge skatere i byen om at etablere en skaterbane og på sigt en større skaterpark i Brønderslev. Pengene skal gå til, at der kan indkøbes udstyr til diverse ramper/rails, så der kan skabes den rigtige skaterbane, som mange unge piger og drenge i Brønderslev så længe har efterspurgt.

Brønderslev Tennisklub får beløbet til at anlægge padelbaner for.

- Vi vil gerne støtte op om, at Brønderslev kan tilbyde en ny fritidsaktivitet og motionsform til byens borgere. Padel er en sportsgren, der vinder frem med stor hast i Danmark i disse år. Padel er en blanding af squash og tennis, og er for alle aldersgrupper og kan spilles året rundt, skriver fonden.

De øvrige modtagere er Brønderslev Fritids- og Ungdomsklub, som får 25.000 til etablering af en grejbank med løbehjul, skateboards og BMX cykler, Brønderslev Rideklub, der får 20.000 til et nyt cafeteria og Den Runde Pavillons Venner, derskal have et sceneelement til 11.125 kr.

Desuden får Mødrehjælpen hjælp til startpakker til sårbare familier, det er 8.000 kroner, mens Brønderslev Basketball Klub får 6.000 kroner til basket bolde til klubbens ungdomsspillere.

- Renten er lige nu historisk lav i Danmark. Den negative rente betyder, at fonden har haft svært ved at forrente formuen, og derfor er der i år heller ikke så stort et overskud, hvorfra der kan uddeles bevillinger og legater til de mange gode projekter og almennyttige formål i Brønderslev by, oplyser Peter Larsen fra fondens bestyrelse.

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end 3 mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev.

Krista og Hans Risagers Fond uddeler legater igen i 2021. Næste ansøgningsfrist er 1. november 2021.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...