Krista og Hans Risagers Fond har bla. givet penge til en klimaplanet, til musik, til en hest, en hundeskov og til e-sport

BRØNDERSLEV: Krista og Hans Risagers Fond har delt penge ud - i alt er det blevet til 11 legater for i alt 434.000 kroner.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.

- Der er en tidlig julegave på vej til 11 spændende lokale initiativer og projekter, der fremover kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev by og samtidig være til glæde og gavn for byens borgere, skriver Krista og Hans Risagers Fond i pressemeddelelsen.

Den største donation ud af de 11 er på en kvart mio. kroner, og den går til globussen ”Climate Planet”, som der arbejdes på at få til Brønderslev til sommer, og som handler om at sætte fokus på i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Krista og Hans Risagers Fond vil sponsere 6.250 gratis billetter, så børn, unge og voksne fra Brønderslev kan besøge planeten.

- Vi vil gerne medvirke til, at Brønderslev får en ny spændende attraktion. Vi ser et stort potentiale i at få Climate Planet til byen, og håber, at det kan være med til at brande Brønderslev som er grøn og spændende by, hvor borgere, erhvervsliv, detailhandel og uddannelsesinstitutioner med flere sætter bæredygtigheden i højsædet, oplyser Morten Larsen fra fondsbestyrelsen i pressemeddelelsen.

Brønderslev Idrætsforening får 40.000 kr., så foreningen kan tilbyde e-sport for folkeskoleeleverne i 7.-9. klasse i Brønderslev.

Der er også bevilget 37.500 til en hundeskov i Brønderslev by til indkøb af hegn, låger og indgangsdøre. Hundeskoven tænkes etableret i et rekreativt område, der ligger i tilknytning til Komponistskoven.

Brønderslev Rideklub tildeles 30.000 kr. til indkøb af to nye elevheste. Klubbens elevheste er til de medlemmer, som endnu ikke har deres egen hest.

Ø. Brønderslev Borgerforening får 10.000 kr. i støtte til at skabe nye aktiviteter og oplevelser for de mange børn, som hvert år gæster Bålhøj Festival sammen med deres forældre.

Fonden støtter også en bog om Brønderslev, der er planer om at udgive, og Brønderslev Harmoniorkester får penge til at købe nye musikinstrumenter for.

Hjerteforeningen får et beløb til at købe en ny farveprinter for.

Også enkeltpersoner får støtte.

Mie Nymann Jensen får støtte til et studieophold i Japan på International College of Liberal Arts.

Musiker Rikke Mølbæk Noor får støtte til indspilning af en live session.

Musiker Christine Aggerholm får et legat til støtte til indspilning og produktion af en EP.

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end to mio. kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev.

De uddeler penge igen næste år med ansøgningsfrist 1. november 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...