En lang række lokale formål fik støtte - Bålhøj Festival fik 100.000, og der var bla. også penge til sangbøger, førstehjælpskurser, en golfvogn, en hest, et gulv, en judo-kastemåtte og et el-klaver

Ø. BRØNDERSLEV: Øster Brønderslev Sparekasses Fond har haft uddeling af fondsmidler, hvilket foregik hos Nordjyske Bank i Brønderslev. Fonden formand Mai-Britt Møldrup Bering oplyser, at pengene går til lokalt forankrede formål, og hun melder om en god dag til uddelingen.

- Det gik fint, der mødte 16 ud af 17 foreninger op, fortæller hun.

Der blev i alt uddelt 461.831 ved denne uddeling, som var den 17. i rækken. Der var denne gang kommet ansøgninger til 26 projekter, hvor altså de 17 fik støtte.

Denne gang var der desuden en særlig modtager, der fik penge, uden at have søgt - det var Bålhøj Festival, som fik 100.000 kroner.

- Normalt er det sådan, at man søger fonden, men vi har også mulighed for selv at indstille, og det har vi gjort med Bålhøj Festival, fordi vi gerne vil anerkende det store stykke arbejde, der ligger i den og at vi kan fastholde en musikfestival, fortæller Mai-Britt Møldrup Bering.

De andre modtagere af støtte fik beløb fra 2000 kroner og op til 54.000 kroner. Det var Højskoleudvalget i Bien, der fik penge til sangbøger, Natteravnene i Brønderslev Kommune, der fik penge til et førstehjælpskursus, Slægtshistorisk Forening for Brønderslevegnen, der får penge til en elefantfod, støvsuger og stålskab, Østsidehallen, der fik penge til en ny port/dør, Borger 9700 og Byens Børn, der fik støtte til et arrangement for familier, Samlingshuset i Øster Brønderslev, der gik penge til et nyt gulv i salen, Brønderslev Golfklub, der fik penge til en golfvogn til opsamling af bolde, Hallund-Hollensted Borger- og Idrætsforening, der fik penge til færdiggørelse af en P-plads, Brønderslev Skytteforening, der fik penge til renovering af et opholdsrum, Nejst Rideklub, der fik penge til en elevhest, Øster Brønderslev Borgerforening, der fik penge til en trailer til transport af byens flag, judoklubben Kauri, der fik penge til en kastemåtte, Musikforeningen LIVE, der fik penge til et el-klaver, ØBI-Esport, der fik penge til et alarmsystem, Red Barnets familieklub, der fik penge til 10 årlige udflugter og FDF Brønderslev, der fik penge til indretning af en hyggestue.

Pengene fra fonden skal på alle de måder gøre gavn i området.

- Pengene bliver udbetalt til de foreninger, der har søgt, og så bruger de dem til at forbedre deres udbud og aktiviteter til de medlemmer og borgere, de kommer ud til, opsummerer Mai-Britt Møldrup Bering.

Øster Brønderslev Sparekasses Fond deler penge ud to gange om året med ansøgningsfrist 1. april og 1. september.

Fonden opstod i forbindelse med, at Ø. Brønderslev Sparekasse blev solgt til Nordjyske Bank.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...