Spar V gav en mio. til at bygge videre på multibane og penge til en række andre lokale formål - herunder en floorball bane, e-sport, en bog og til fitness

BRØNDERSLEV: 14 forskellige ansøgere fik penge, da Sparekassen Vendsyssel Fond i Jerslev tirsdag delte penge ud på Borgen i Jerslev. Til sammen blev der uddelt 1,35 mio. kroner, og den største enkeltpost gik til en udendørs multibane, som skal være en udendørs læringsplatform og skal laves i forbindelse med en multibane i Jerslev. Den fik en million kroner.

- Det er den multibane, vi er ved at lave oppe ved siden af vores skole og Spar V Hallen. Selve multibanen er lavet, der er lavet parkour, skaterbane og løbesti og udendørs fitness redskaber, og der er plantet en æblelund. Næste projekt er det intelligente udendørs klasseværelse, hvor der bliver aktiviteter, hvor børn samtidig med at de fx skal lave regnestykker kan gå hen og trykke på en form for udendørs ipad, fortæller Helle Louise Rømer Skole, afdelingsdirektør i Spar V i Jerslev, der peger på, at aktiviteterne også kan bruges i andre fag som dansk og engelsk.

Multibanen har flere gange før også fået penge af Spar V Fonden.

- Vi vil gøre alt for at bevare vores overbygning på skole, og multibanen er noget, alle kan bruge, både skolen i dens åbningstid og alle andre kan komme og bruge den, fortæller Helle Louise Rømer Skole.

Spar V Hallen fik knap 90.000 kroner til en floorballbane, en gulvvaskemaskine og til kantpuder til trampoliner

Jerslev Sterup Idrætsforening fik 67.000 kroner til at få sat e-sport i gang i foreningen.

Støtteforeningen for 9740 fik 50.000 til en udgivelse af bog om Jyske Ås.

Jerslev Borgerforening fik 39.000 kroner til fornyelse af det store tårn på byens legeplads.

Lyngsaa Boldklub fik til renovering af loft og lamper 36.000 kroner.

Og JSI Fitness fik 25.000 kroner til redskaber til cross dance.

Derudover var der mindre beløb til en række andre foreninger og formål. De gik til Pedershaab Hundeskov, Klub 9740 Pedellerne, Rosengårdens Venner, Sysselklubben Sæby, Støtteforeningen for 9740, Jerslev RC Klub og JSI Badminton.

18 ansøgere fik afslag.

Arrangementet med uddeling foregik på Borgen. Tidligere foregik det i banken, men i de seneste år er man begyndt at tage ud til en af modtagerne.

- Det er givende at komme ud til dem, der skal have pengene, de er glade for at vise deres sted frem. Det foregik på Borgen, fordi e-sporten skal være der, siger Helle Louise Rømer Skole.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...