Sognepræst Kristian Brogaard fylder 60 år

Sognepræst Kristian Brogaard fylder 60 år 6. August.

Oprindelig er Kristian Brogaard uddannet revisorassistent, men i 1983 skulle der ske noget andet og et ophold på Haslev udvidede Højskole gav ham mod på at læse teologi. Det var ikke uden udfordringer, da han undervejs fik defineret sin ordblindhed. Men i 2003 blev han ordineret. I mellemtiden var han i en årrække KFUM og KFUK konsulent i Vendsyssel.

Kristian fik sit første faste præsteembede i Søndbjerg og Odby 2004, efterfølgende har arbejdet i Abildgård, Vrå/Em og er nu ansat i Brønderslev og Serritslev pastorat.

Alle stillinger har været kombinationsstillinger, dels som sognepræst, dels som ungdomspræst. Kristian Brogaard er nok den præst i Danmark der har virket som ungdomspræst i længst tid.

Som et udtryk for sin interesse for at udforske troen gennem de unges eget univers skrev han i 1999 bogen ”Musikvideo - nutidens lignelser”

Han har stået for over 20 forskellige rock- og popgudstjenester bla. i domkirkerne i Aalborg og Viborg, hvor gudstjenesterne er blevet til i samarbejde med professionelle musikere og lokale unge.

Et vigtig element i hans virke har også været de mange sommerlejre i FDF og KFUM og KFUK, bla. var han en del af det team, der i 2017 afholdt lejrgudstjeneste for over 15.000 FDF’er på Sletten ved Silkeborg.

De seneste fire år har Kristian Brogaard engageret kastet sig over arbejdet med lederuddannelse for postkonfirmander ud fra nordisk og især tysk forbillede. Det betyder at efterhånden ca. 50 teenagere har gennemført KUL (Kirkelig Ungdoms Lederuddannelse) i Aalborg stift.

Kristian Brogaard er - som han ynder at sige det - en 18-årig med mange års erfaring. For at holde sin krop tilsvarende i gang spiller han derfor et par gange om ugen fodbold i Frederikshavn, hvor han bor med sin hustru. Og hans interesse for musik og forkyndelse er intakt. Således blev en ny popgudstjeneste med Stings musik til så sent som i juni måned i Brønderslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...