BØRN: Seks børnehaver til festlig dag med leg og bold

BRØNDERSLEV: Det var rigtig god stemning i Børnehaven Sankt Georgsgården torsdag, hvor børn fra seks forskellige børnehaver i byen mødtes til en fodboldturnering.

En bane omringet med bildæk midt på legepladsen var centrum for begivenhederne, og børnene gik til den.

Der var råb fra sidelinjen som ”Kom så drenge” og ”Flot drenge”, og der blev delt klapsalver ud. Der var også børn, der hellere ville heppe eller lege - bl.a. var en svævebane populær, ligesom man fx også kunne gynge, lege med sandsager og løbe rundt omkring.

Leder på Sankt Georgs- gården, Jens Nordmark, var travlt beskæftiget som dommer i alle kampene.

- Det var Brundur, der lavede deres første mål!, råbte han, og så blev der sat musik på ud over legepladsen, som passede til den begivenhed, og publikum klappede.

Ved siden af banen stod der også den pokal, som der blev spillet om.

Pædagog Lone Brix, Sankt Georgsgården, fortalte, at det måtte være 11. gang, man holdt turneringen for byens børnehaver. I tiden op til turneringen har børnene også forberedt sig, hvor nogle har trænet fodbold og andre har lavet udstyr til heppekoret.

- Vi har haft lidt fodboldtræning inden cuppen, hvor de har spillet sammen og lært om kampgejst og om at tabe og vinde med samme sind. Heppekoret har lavet pomponer og bannere, og det har været en god optakt, fortæller hun.

Arrangementet giver efter hendes erfaring et fællesskab i huset, og der er flere ting i fodbold, som kan være godt.

- De er en del af et fællesskab, kommer ud og rører sig og tør tage ved en bold. De lærer lidt om sejre og nederlag, fortalte Lone Brix, der oplever, at fodbold er en del af hverdagen for nogle af børnene i børnehaven, der leger, at de er Messi eller Ronaldo.

- Vi vil gerne være med til at understøtte ting, de er optagede af.

Lone Brix fortalte også, at det er sjovt for børnene at bevæge sig i fællesskab og at prøve en anden legeplads, end de er vant til.

De deltagende børnehaver var Lærkereden, Kornumgård, Galaksen, Brundur, Fasanen og Sankt Georgsgården.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...