I LUFTEN: Nordjyllands Ultra Light Flyveklub var på vingerne søndag

Mens det stort anlagte Danish Airshow på Flyvestation Karup var aflyst, så kunne Nordjyllands Ultra Light Flyveklub søndag i stedet friste med et udmærket alternativ. I strålende solskin var der inviteret til åbent hus hos Brønderslev-klubben, der som navnet antyder er baseret på små lette fly.

Det trak et stort antal interesserede til pladsen på Sønder Engvej. I omegnen af 250 personer lagde vejen forbi på en dag, hvor der var mulighed for at kigge nærmere på de små flyvere og få en snak med medlemmer og frivillige.

- Vi holder åbent hus hvert år, men arrangementet i maj måtte aflyses, fortæller formanden for NULF, Mads Thomsen.

- Nu blev det så muligt i dag, og heldigvis var vejret med os. Vi er ganske tilfredse med interessen, tilføjer formanden, der i sin tid var med til at etablere klubben.

I dag har Nordjyllands Ultra Light Flyveklub cirka 55 medlemmer fordelt på folk i alle aldre.

- Det er mest mænd, men kvinder er selvfølgelig også meget velkomne, konstaterer Mads Thomsen.

Det kræver selvsagt både certifikat og helbredsattest for at kunne flyve. Maskinerne må maksimalt veje 450 kilo, inklusiv pilot, passager, brændstof og andet. Nye regler er dog på vej, så det forventes, at maksimumvægten fremover øges til 600 kilo.

Nordjyllands Ultra Light Flyveklub råder over to hangarer samt en landingsbane på cirka 550 x 30 meter. Desuden har medlemmerne adgang til et hyggeligt klubhus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...