90 svømmere fra syv forskellige klubber var samlet i Brønderslev

BRØNDERSLEV: Der var masser af folk samlet i Brønderslev Svømmehal i søndags. Her bød Brønderslev Svømmeklub (BSK08) til Flipper Cup, som havde deltagelse af 90 svømmere i alderen fem til 12 år, som kom fra svømmeklubber i Skagen, Aabybro, Frederikshavn, Sindal, Hjallerup, Pandrup og Brønderslev.

Et mylder af officials i orange tøj tog tid, var måldommere og løste andre opgaver, og i vandet kæmpede de unge svømmere det bedste, de havde lært.

Når de nåede til den sidste del af strækningen, blev der klappet opmuntrende fra publikum lang siderne, hvor der var pænt fyldt op med mennesker.

Børnene var delt ind i tre grupper: Dem, der svømmede på den korte led og med luffer og bælter. Dem, der ikke bruger hjælpemidler men stadig svømmer på den korte led. Og dem, der kan klare den lange led, som er 50 meters svømning i fuld fart.

For svømmeklubben gælder det om at give børnene en god oplevelse.

- De er med for at have det sjovt med at være ude til sådan et stævne. Derfor prøver vi at lave et set up, som hvis det var et rigtigt stævne, fortalte Jon Vestergaard, der er næstformand i BSK08.

Der er tre Flipper Cup i sæsonen, og for mange børn er det den første svømmekonkurrence, de prøver at være med i.

Flipper Cup er et samarbejde mellem svømmeklubber i Vendsyssel. Det har kørt siden 1998.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...