I en god måneds tid har Brønderslev Bibliotek været åbent for lånerne i en kraftigt udvidet tidsperiode - alle ugens dage fra 7 til 21.

Her kan man komme ind med hjælp fra sit sygesikringsbevis både tidlig morgen og om aftenen, også når der ingen bemanding er.

- Vi oplever, at brugerne er rigtigt glade for det, fortæller stedfortræder på Brønderslev Bibliotek Bent Jørgensen.

Det er især den store fleksibilitet, der får ros af lånerne, hvor mange finder, at det er dejligt, at man kan planlægge sit biblioteksbesøg inden for en bred tidsramme.

Tidligere hed åbningstiden 8 til 18 på hverdage, 10 til 13 lørdag og lukket om søndagen. Så det er ret mange ekstra timer, der er kommet på.

Der er endnu ikke lavet statistik på, hvor mange der bruger de ekstra timer, men medarbejderne på biblioteket kan se, at det også bliver brugt i weekenden.

- Der er altid en smule at rydde op, når der har været besøg, forklarer Bent Jørgensen.

Det går også godt med, at folk passer godt på biblioteket og ikke holder fester eller ødelægger ting.

- Der er ingen dårlige oplevelser - vi har kun gode erfaringer, fortæller Bent Jørgensen.

Der er overvågning på i hele huset, og der kommer også et vagtfirma forbi i ydertimerne.

Erfaringen fra Dronninglund og Hjallerup er, at der er mest aktivitet i de mange ekstra åbne timer om efteråret og vinteren.

Fra nytår af blev der skåret i den bemandede åbningstid på Brønderslev Bibliotek, så den slutter klokken 17 på hverdage i stedet for 18, og desuden er der ingen bemanding fredag fra 10 til 13.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...