BASbio viser i nu filmen ”Druk”.

Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige.

Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen og af sporet for andre.

Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser.

DRUK er et morsomt, rørende, livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed - og alkohol.

En perlerække af Vinterberg-favoritter

For første gang siden Jagten skal Thomas Vinterberg arbejde sammen med Mads Mikkelsen. Efter store roller i internationale blockbusters vender Mads Mikkelsen hjem til Danmark igen som gymnasielæreren Martin i DRUK. Det gør han i selskab med Thomas Bo Larsen (Tommy), Magnus Millang (Nikolaj) og Lars Ranthe (Peter), som spiller de tre andre hovedroller som Martins venner og kolleger.

I rollen som Mads Mikkelsens kone, Anika, finder vi den svensk-norske stjerne Maria Bonnevie, mens Helene Reingaard Neumann spiller Magnus Millangs kone, Amalie. Som rektor på det gymnasium, hvor en stor del af filmen udspilles, har Susse Wold sin første filmrolle siden sin Bodil- og Robert-belønnede indsats i Jagten.

Den spiller søndag i uge 41 og onsdag, torsdag, fredag og søndag i uge 42 samt onsdag, torsdag og fredag i uge 43. Alle dage kl. 19.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...