”A star is born” kan ses i Brønderslev

BRØNDERSLEV: Filmen ”A star is born” kan ses i BASbio i Brønderslev i uge 50 onsdag, torsdag, fredag og søndag klokken 19 plus torsdag klokken 14.

BASbio oplyser, at den handler om den erfarne musiker Jackson Maine, der ved et tilfælde opdager og bliver stormende forelsket i kunstneren Ally. Hun knokler som servitrice og har næsten opgivet sin drøm om at slå igennem som sangerinde, indtil Jack lokker hende ind i spotlightet. Men selvom Allys karriere hurtigt tager fart, vakler deres skrøbelige kærlighedsforhold, da Jack kæmper en hård kamp mod sine indre dæmoner.

A Star is Born er én af Hollywoods yndlingshistorier, da dens DNA er født af selve film- og musikbranchens evige op- og nedture.

Første gang historien fandt vej til det store lærred, var allerede i talefilmens barndom, med George Cukors What Price Hollywood fra 1932, der blev Oscarnomineret for manuskriptet.

I 1937 dukkede den op igen og denne gang med titlen A Star is Born. Janet Gaynor og Fredric March spillede hovedrollerne og filmen blev denne gang nomineret til hele otte Oscars, hvoraf den vandt de to, heraf den ene for manuskriptet.

I 1954 instruerede George Cukor den endnu en gang, baseret på manuskriptet fra 1937. Denne gang med Judy Garland og James Mason i hovedrollerne og til seks Oscarnomineringer.

I 1976 kom der atter en version baseret på manuskriptet fra 1937; denne gang med Kris Kristofferson og Barbara Streisand i hovedrollerne og med fire Oscarnomineringer, hvoraf den vandt for bedste originale sang (’Evergreen’).

Denne nyeste 2018-version af den efterhånden udødelige historie er endnu en gang baseret på manuskriptet fra 1937, men med en opdateret, tidssvarende historie og hele følelsesregisteret i spil.

I hovedrollerne ses Lady Gaga (Ally), Bradley Cooper (Jackson Maine), Sam Elliott (Bobby), Dave Chappelle (Noodles) og Anthony Ramos (Ramon).

Foruden at spille hovedrollen som Ally, synger Lady Gaga - der tidligere har været Oscarnomineret for sangen ’Till It Happens to You’ fra filmen The Hunting Ground - samtlige sange i filmen sammen med Cooper.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...