Brønderslev Kulturskole har fem bands med til Ungdomsringens Musikfestival på Nordkraft i den kommende weekend

BRØNDERSLEV: I den kommende weekend skal cirka 30 af Brønderslev Kulturskoles elever med på Ungdomsringens Musikfestival i Aalborg. De udgør til sammen fem forskellige bands, som skal optræde på den store festival, der byder på non stop musik fra cirka 175 bands fordelt på seks scener.

De fem bands fra Brønderslev er Lotus, Queens Grove, Attitude, et nyt band, der ikke har fået navn endnu, samt elever fra Kulturskolens talentlinje, Talentlinjen All Stars.

- Vi var også af sted sidste år. Vi laver det som en heldagstur, hvor eleverne bliver og hepper på de andre bands. Forældre og søskende var også med sidste år, og det var megafedt, fortæller René Krone, der er souschef på Brønderslev Kulturskole.

Han peger på, at sådan en dag har stor værdi på mange forskellige planer for de unge musikelever.

- Det er en mega fed social aktivitet, som vi kan gøre sammen på tværs. Vi tager ind og bakker de andre bands op og høre, hvad de går og laver. De får spillet på udebane, og det er et enormt kærligt publikum, der er derinde. Ingen vrænger på næsen eller buh’er, der er virkelig opbakning, og hvis man går i stå i et nummer, bliver der klappet, indtil man kommer i gang igen. Det er unge, der spiller for unge, og alle er der for at spille, forklarer René Krone.

Det giver også en oplevelse at spille på en scene, hvor der er professionelle lyd- og lysfolk og et super tjekket anlæg.

- Der er et professionelt snit over, at man møder ind en halv time før i et lækkert back stage rum og gør sig klar med sine venner, bliver præsenteret, og kommer ind på en scene, fortæller René Krone.

Det giver også noget godt for hjemmebanen, at man prøver at komme af sted på udebane sammen. Det betyder, at eleverne har en stor begivenhed at arbejde hen imod, når de i hverdagen skal øve og vælge numre, der kan passe til en koncert. Også på den sociale side giver det noget, da det er ofte lettere at snakke sammen efter en fælles oplevelse, når man mødes før og efter sin undervisning.

- Jeg kan godt lide at arbejde med den tanke, at Kulturskolen fungerer som en klub, et sted man kan gå hen, hvis man har en time at slå ihjel. Man kan spille bordfodbold og snakke med sine venner. Det kan sådan nogle udflugter. Det gør, at man bagefter hygger sig mere mellem sine timer, fortæller René Krone.

Brønderslev Kulturskole er af sted med fem lærere, og forældrene er også med og støtter op om begivenheden.

Kulturskolen har også ansvar for en af de seks scener på Nordkraft, hvor nogle af deres unge mennesker er med til at styre afviklingen på scenen, hvor det kører non stop med skift til næste band hver halve time.

Ungdomsringens Musikfestival finder sted fredag 17. og lørdag 18. januar. De fem bands fra Brønderslev spiller om lørdagen spredt ud over dagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...