I anledningen af vinterferien var der arrangeret fastelavnsfest for beboerne omkring Niels Bohrs Plads i fælleshuset

BRØNDERSLEV: Torsdag i vinterferien var der fyldt med unge mennesker og forældre i Fælleshuset på Niels Bohrs Plads, da de lokale børn var inviteret til fastelavn.

To tønder fik de unge lov til at slå i smadder, hvor børn fra 0-10 år først fik lov og efterfølgende de 11 til 18 årige.

Der var fuldt hus i salen i fælleshuset, og flere af børnene var også flot udklædt ved tøndeslagningen.

Der blev slået hårdt på de to tønder, og både de store og de små fik hurtigt gjort kort proces med de to fastelavnstønder af træ.

- Vi har stort fokus på at holde de unge beskæftiget, særligt her i vinterferien. Der sker ikke så mange ting helt lokalt, og vi prøver på at give dem gode oplevelser og fællesskab på tværs af beboerne, siger Abas Khalaf, projektleder i Mælkebøtten.

Tønderne var fyldt til renden med slik, der eksploderede ud over gulvet, da tønden sprang.

Børnene fik dog ikke lov til at flyve hen efter slikket, for tønderne skulle helt ned, før der blev givet lov til hente slikket. Men så var der også fart på børnene, men de passede på hinanden, og alle fik del i de mange godter, der var spredt ud på gulvet.

Efter de to omgange tøndeslagninger, så var der fastelavnsboller, saft og kaffe til de voksne i fælleshuset, og stemningen var høj blandt både børn og forældre i huset.

Fastelavn i fælleshuset er blot en af mange aktiviteter, som kun kan blive til noget, fordi der er så god støtte fra frivillige i området.

- Vi får stor hjælp af frivillige i området, der har hjulpet med det praktiske og sørget for fastelavnsboller og slik til børnene. Vi er utroligt glade for de mange frivillige, der hjælper os, siger Abas Khalaf.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...