JOB: Michael Greve Volden er glad for sit arbejde og har oplevet meget i sine mange år med ambulancekørsel

Ambulanceassistent Michael Greve Volden, der bor i Brønderslev, har fejret 40 års jubilæum ved Falck.

De mange år hos Falck har budt på mange oplevelser, og han er rigtig glad for arbejdet.

- Der er ikke to dage, der er ens i det her job. Man ved ikke, hvad man skal lave, når man møder ind om morgenen. Det er fedt ved det job her, fortæller Michael Greve Volden, der også kan lide spændingen ved jobbet, hvor han nogle gange kører ambulancen og andre gange er den, der er hos patienten under kørslen.

Det er utroligt forskelligt, hvad han møder i løbet af en arbejdsdag.

- Det kan være lige fra blindtarmsbetændelse til hjertestop. Det er et stort område, og vi dækker alt muligt.

Geografisk hører han under Falck i Aalborg, men en arbejdsdag kan bringe ham rundt både i hele Nordjylland eller længere - der kan også være ture til Rigshospitalet i København.

- Jeg kan godt lide langturene. Jeg kan godt lide at køre langt, fortæller Michael Greve Volden.

En anden ting, der har gjort, at han har holdt ved sit job gennem 40 år, er kollegerne.

- Jeg har nogle gode kolleger, og vi har det sjovt sammen og hjælper hinanden, både de gamle og unge reddere, fortæller han.

Der er også hårde sider ved jobbet. Det sker jo, at nogen dør.

- Det ved man er en del af jobbet, at nogle går bort på den ene eller anden måde. Det hører med, sådan er det jo, konstaterer Michael Greve Volden.

Omvendt har der også været oplevelser i den modsatte ende af livet.

- Jeg har været med til at tage ti fødsler, nogle i hjemmet og nogle i ambulancen. Det er altid rørende og spændende, når sådan en bette en kommer ud der.

Han har også været med til at redde liv.

- Det er en stor, positiv oplevelse, hvis en har hjertestop, og man får gang i personen igen, som jeg også har været med til. Så gør man da et godt stykke arbejde, konstaterer Michael Greve Volden.

Michael Greve Volden har altid gået nede på Falckstationen i Brønderslev, fra han var en lille dreng, hvor hans far var brandmand.

En anden ting, som han brænder for, er hundetræning. Her har han trænet hunde i Politihundeklubben i Dronninglund, hvor han bla. har stået for at træne hunde i det nedlagte plejehjem Risagerlund i Brønderslev, som de fik lov at låne.

- Der gemte vi simpelt hen nogle ting i de gamle skabe og gemte nogle mennesker derinde og sendte hundene ind for at finde personen eller genstanden og begynde at gø, når de havde fundet den. Det fik vi lov at låne et lille års tid, fortæller Michael Greve Volden, der også har været med til at træne hunde i den gamle politistation i Brønderslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...