Det er nu muligt at gå til fægtning i Tylstrup som en del af Aalborg Fægteklub - fem børn er i gang, og der er plads til flere

TYLSTRUP: Aalborg Fægteklub har netop søsat et initiativ, der skal give flere børn og unge mulighed for at gå til fægtning.

Et 12 ugers forløb med en ugentlig gang fægtetræning i Tylstrup har haft første gang.

- Det med at udbrede det handler om, at vi gerne vil komme derned, hvor vi tror fægterne er - det publikum, som kunne tænkes at gribe det her. I første omgang er det et 12 ugers kursus, men når det er overstået, er det planen af etablere en afdeling af klubben i Tylstrup, så forhåbentlig de børn kan fortsætte, og forhåbentlig også søskende, forældre eller nogle helt andre, der ser, at der fægtes i hallen. Vi håber, det kan lade sig gøre, at vi fra januar kan tilbyde det til dem, der har lyst. Det må så vise sig, om det kan bære. Det håber vi på, fortæller Steen Bjerre, der er sekretær i bestyrelsen for Aalborg Fægteklub.

Der er pt tilmeldt fem på holdet i Tylstrup, men nye interesserede kan stadig nå at komme med.

På de 12 uger får de en indføring i, hvad fægtning er for en sport og hvilke ting, der er vigtige at kunne. I starten handler det mest om, at børnene kan få en fornemmelse af, hvad der er op og ned på et våben og dem selv, og hvad modstanderen kan finde på at gøre.

- De får noget motion, og de får styrket deres koordinationsevne og hurtighed og får også et indblik i, hvordan de selv reagerer på ting, fortæller Steen Bjerre, der peger på, at man i fægtning er i nærkamp med en modstander, som man ikke kan gemme sig for.

Han synes selv, at noget af det sjoveste ved fægtning er, at man ikke kan løbe nogle steder hen men står overfor en modstander, der vil vinde over en.

- Der er kontant afregning, og de fejl, man laver, bliver man straffet for med det samme.

Børnene fægter med fleuretter af plastik, og de har maske, vest og jakke på.

- Vi har ikke flere skader end alle mulige andre sportsgrene, fortæller Steen Bjerre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...