Sikker Trafik anbefaler, at man får trænet med sit barn

BRØNDERSLEV: I august vil tusindvis af børn i hele landet igen komme ud på skolevejene. Både de yngste og de ældre børn har brug for forældrenes hjælp til at lære, hvordan de går og cykler sikkert i trafikken. Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

De peger på, at det kræver træning og erfaring at blive en god og sikker trafikant. Jo mere forældre og børn træner i trafikken, desto bedre bliver barnet til at færdes sikkert, når det en dag skal ud i trafikken på egen hånd.

Trafik kan opleves som både uforudsigelig og voldsom, når man er barn og ikke har samme udsyn og overblik som en voksen. Derfor vil det være en hjælp for børnene, hvis forældre eller bedsteforældre bruger nogle af feriens sidste dage på at træne skolevejen med de yngste børn, før skolen begynder.

- Trafiksikkerhed kan hverken læres på bagsædet af en bil eller ved at kigge i en bog. Den konkrete øvelse er enorm vigtig for børnene, og derfor anbefaler vi, at man bruger nogle dage før skolestart til at gå eller cykle skolevejen med sit barn, for så har man bedre tid til at tale om trafikken undervejs, end når hverdagen begynder, oplyser Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik, i pressemeddelelsen.

Børn skal blandt andet lære at aflæse andre trafikanters hensigt og vurdere, hvornår man sikkert kan krydse vejen. Derfor er det vigtigt, at børnene kommer ud i trafikken med en voksen.

Hvert år får Rådet får Sikker Trafik mange spørgsmål fra forældre, der er bekymrede for deres barns adfærd og sikkerhed i trafikken. Mange forældre vil gerne høre, hvad de selv kan gøre, så deres barn bliver en mere sikker fodgænger eller cyklist. Forældrene kan fx være i tvivl om, hvordan de bedst lærer deres barn at se sig for eller fx får teenageren til at spænde cykelhjelmen og droppe mobilen, når han eller hun cykler.

Nu kan forældrene få hjælp og svar på mange af deres spørgsmål på en hjemmeside, som Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og Nordea-fonden står bag. På www.sikkertrafik.dk/forældre kan forældre til børn i alderen 0-18 år bl.a. få viden, gode råd og øvelser, der kan hjælpe dem med at gøre deres barn mere sikker i trafikken.

- Der er heldigvis få børn, der kommer til skade i trafikken, og det skyldes blandt andet, at forældrene er gode til at passe på deres børn, når de skal ud på vejene. Forældrenes indsats betyder meget, og derfor vil vi gerne give dem en håndsrækning, så de er bedst muligt klædt på til opgaven, fortæller Rosa Nissen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...