Sønderhaven vækker igen interesse hos Singapore Airlines

SERRITSLEV: Endnu en lokalproduceret ost fra Sønderhaven i Vendsyssel skal med om bord på Singapore Airlines’ Airbus 350-900.

Lokale råvarer og unikke smagsoplevelser af højeste kvalitet – hovedingredienserne i det nordiske køkken og noget, man har forelsket sig i hos verdens mest prisvindende flyselskab. Det ses i valget af samarbejdspartnere, hvor det lille danske gårdmejeri Sønderhaven ved Serritslev er leverandører til flyselskabet.

Samarbejdet opstod i maj 2019 som en del af Singapore Airlines’ From Farm to Plane-strategi, der skal fremme bæredygtige og lokalt fremstillede fødevarer:

- Vi vil gerne give vores passagerer mulighed for at opleve, smage og prøve nye produkter. Det gælder også lokale danske produkter, for vi har fantastiske råvarer og mange små producenter, der leverer smagsoplevelser af højeste kvalitet i Danmark. Vi har valgt vores samarbejdspartnere fordi de matcher oplevelsen af høj kvalitet i vores fly, fortæller Allan Hoffery, Sales and Communications Manager hos Singapore Airlines i Norden.

Om bord på Singapore Airlines’ fly har rejsende fra foråret 2019 kunnet nyde osten ”Comendante” fra Sønderhaven. Fremadrettet vil man på A350 kunne nyde osten ”Vendsyssel”, der har flere store priser bag sig. Blandt andet vandt den en guldmedalje ved Word Cheese Award i Bergen i 2018.

Sønderhaven er det eneste mejeri i Danmark, der har mejeri og malkekøer samme sted. Det gør, at produkterne har deres egen smag og duft, og man undgår at bidrage til CO2-udledning ved transport. Derfor er Preben Ørum, der driver og ejer Sønderhaven sammen med sin kone, også stolt af, at Singapore Airlines har fået øje på deres produkter og endnu engang vil tilbyde deres passagerer ost fra Sønderhaven.

- Der er kommet nogle strømninger i samfundet, hvor også de store virksomheder i højere grad går op i, hvor tingene kommer fra. Sønderhaven Gårdmejeri er bygget på visionen om at producere autentiske fødevarer med ordentlighed, ærlighed og respekt for naturen, og det har altså medført opmærksomhed fra de helt store spillere, fortæller Preben Ørum.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...