Der er både spænding og traditioner i årets danske julefilm

BRØNDERSLEV: Oppe i Grønland bor den 12-årige Lucia med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som julemanden. Lucia går på den internationale julemandsskole og vil så gerne være julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge, der får lov til at gå i julemandsklassen. Det synes, Lucia er uretfærdigt, mens hendes far Julius synes, at hun skal følge traditionerne og blive som sin mor.

Da Lucia fortsat protesterer, giver Julemandsskolen hende én chance for at bevise, at hun kan være en ligeså god julemandselev som drengene. Hun skal opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske: At hans far, der er ramt af en mystisk sygdom, bliver rask. Da det går op for Lucia, at Alberts far er blevet smittet af den ondskabsfulde Krampus, indser hun, at hun skal løse en næsten umulig opgave - hun bliver nødt til at fange Krampus for at gøre Alberts far rask igen.

Lucia rejser ned til Danmark for at finde Krampus, og nu starter et forrygende juleeventyr, som går over stok og sten, da det viser sig, at andre også jagter Krampus...

I rollen som Danmarks julemand, Julius, har Deluca Film sikret sig komiker og skuespiller Martin Buch, mens julemandens kone Claudia spilles af Mia Lyhne. Martin Buch udgør den ene halvdel af satire-succesen ”Rytteriet” og har senest udmærket sig på det store lærred med to hovedroller sidste år i ”Swinger”, der indbragte Buch en Bodilnominering samt i Henrik Ruben Genz’ ”Tordenskjold og Kold”.

Mia Lyhne er kendt af de fleste danskere for sin rolle som Mia i ”Klovn”-universet og har senest kunnet opleves i ”Dræberne fra Nibe” (2017) og ”Dan Dream” (2017).

I hovedrollen som julemandens datter, Lucia, debuterer det blot 11-årige stjerneskud Ella Testa Kusk, der spiller overfor 10-årige Peter Sejer Winther, der får sin spillefilmsdebut med rollen som menneskebarnet Albert.

Desuden består rollelisten af Mette Horn, Nicolai Kopernikus, Ulf Pilgaard, Kristian Halken m.fl.

Filmen kan ses i BASbio i uge 49 og 50. I uge 49 kan filmen ses klokken 19 onsdag, torsdag, fredag og søndag, hvor der også er en eftermiddagsforestilling klokken 16. I uge 50 vises filmen kun søndag klokken 16.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...