- Da jeg først hørte om det, grinede jeg og tænkte, at det var noget underligt noget ... men så kiggede jeg nærmere på fænomenet, og det viste sig at være større end jeg troede.

Sådan fortæller Thomas Hørlyck om en idé han fik fra Norge og nu er i fuld gang med at indføre i Danmark.

- I Norge sælges 40 pct. af alt toiletpapir gennem sportsklubber, som tjener penge på salget - i stedet for at sælge lodsedler og alt muligt andet, hvor folk kan vinde små præmier. Og det fik mig til at tænke, at det måske også var en idé for danske klubber, siger han.

Det var i 2017, og siden har Thomas Hørlyck solgt toiletpapir til 15 danske idrætsklubber, som sælger det videre til lokalsamfundet.

- Jeg har forhandlet mig til en god rabat hos leverandøren, og derfor kan det betale sig. Dem der køber toiletpapiret af klubberne kan ganske vist gå ned i deres lokale supermarked og købe det lidt billigere, men det er jo ikke sådan konceptet skal vurderes. Køberne støtter deres lokale idrætsforening og får kvalitetspapir på samme tid - og bruger ikke flere penge end de ellers ville have gjort på at støtte deres lokale forening, siger han.

Den lokale forening, BI Håndbold, har solgt toiletpapir siden 2017, og opnåede sidste år et overskud på 28.000 kr. på konceptet - og fortsætter.

- Jeg forsøger at gøre det risikofrit for klubberne, som først sælger toiletpapiret inden for en given periode. Så bestiller de hos mig, hvorefter jeg bestiller hos leverandøren, som så leverer direkte til klubben. På den måde er der ingen lagre med usolgt papir, siger Thomas Hørlyck.

Forårets corona-nedlukning var en økonomisk bet for mange idrætsklubber, og her var salget af toiletpapir en kærkommen indtægt.

- Salget steg i foråret, og det hænger helt sikkert sammen med coronavirussen - og jeg har tilsagn fra flere klubber rundt om i landet om at de vil i gang i det nyt år, siger han.

Thomas Hørlyck er tidligere håndboldtræner i klubber i Danmark, Norge og Tyskland.

I dag driver han rejsebureauet ICV Add Travel, som sælger sportsrejser til klubber - overvejende i Danmark og Norge. Og sælger toiletpapir i stor stil.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...