Brønderslev Kommune på skamlen som Årets Ungdomskommune

BRØNDERSLEV: Brønderslev Kommune vinder en tredjeplads i prisen Årets Ungdomskommune, der hvert år kåres af Dansk Ungdoms Fællesråd, DUF.

Det er især kommunens ungekongres, der har imponeret dommerpanelet, som begrunder placeringen:

”Brønderslev Kommune gør et fremragende stykke arbejde for at inddrage unge i det lokale demokrati. Gennem ungekongeressen engagerer kommunen hundredvis af unge i diskussionen om kommunens fremtid og viser, at de unges holdning er vigtig og bliver taget seriøs af den ældre generation. Dermed er kommunen med til at løse et vigtigt samfundsproblem, hvor unge ikke føler sig som en del af demokratiet”.

- Det er jo helt fantastisk. Ud af de 11 nordjyske kommuner har vi åbenbart gjort os så heldigt bemærket, at vi får en tredjeplads. Det er jeg meget stolt af på kommunens vegne, siger Margit Chemnitz (V), formand for fritids- og kulturudvalget.

Brønderslev Kommune holder hvert andet år en ungekongres for op mod 900 lokale unge. På kongressen er der valg til Brønderslev Ungdomsråd, og de unge laver i samarbejde et mærkesagskatalog, som beskriver deres ønsker for kommunens fremtid.

- Det er meget positivt at inddrage de unge i sådan en proces, og et af resultaterne af ungekongressen er nu, at de unge har fået et nyt ungehus i Brønderslev. Så det er en meget positiv proces, og vi er meget stolte over, at DUF påskønner arbejdet, siger Margit Chemnitz.

DUF håber, at Brønderslevs tredjeplads kan være med til at inspirere andre kommuner til at gøre noget lignende.

- Demokrati og politik må ikke være for en lille udvalgt skare, så det er forbilledligt, hvordan Brønderslev inkluderer flere unge i de politiske beslutninger. Jeg håber, at vi med kåringen kan inspirere flere kommuner til at tænke deres ungeinddragelse bredere, siger Kasper Sand Kjær, formand i DUF og medlem af dommerpanelet.

Førstepladsen som årets ungdomskommune gik til Skanderborg Kommune, mens andenpladsen gik til Horsens Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...