Brønderslev Diabetesforening inviterer til spændende aften i Hjallerup Idrætscenter

HJALLERUP: Brønderslev Diabetesforening afholder onsdag 11. september kl. 19 et arrangement i Hjallerup Idrætscenter for både diabetikere og deres pårørende. Her vil Diabetesforeningens næstformand, Jørgen Andersen, komme med et oplæg om diabetes som barn, ung, voksen, pårørende og ægtefælle.

Foredragsholderen har selv været diabetiker i over 30 år og har nu en datter på 15 år, som har haft diabetes i 11 år. Desuden er han pårørende til flere diabetikere i nærmeste familie. Han har således på egen krop prøvet, hvordan det er som barn/ung at skulle gennem svære perioder og erfarer nu, hvilke udfordringer voksne står overfor, når de pludselig står med et kronisk sygt barn. Indlægget handler ligeledes om at tage ansvar på de rette tidspunkter, og hvad der til tider vanskeliggør dette. Han vil også komme ind på problemer om det at være rask søskende i familien og leve som pårørende til kronisk syge.

- Der vil efter foredraget være kaffe og et lille traktement, hvorefter vi deler os i to rum, hvor dem med diabetes går sammen med sygeplejerske Lene Kølle Jørgensen fra diabetesforeningen i Glostrup. De pårørende bliver i mødelokalet sammen med familieterapeut Karina Faurholt, fortæller Lone Brix fra Brønderslev Diabetesforeningen.

Familieterapeuten vil over for de pårørende tage fat på nogle af de problemer, diabetes kan skabe i familien.

- Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål og komme med egne historier, så vi kan få belyst, at pårørende ikke er alene, men der er mange med samme bekymringer, understreger Lone Brix.

Tilmelding skal ske senest 4. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...