Elever fra Hedegårdsskolen i Brønderslev var med, da Red Barnet havde deres årlige landsindsamling, som i år foregik på en kontantløs måde på grund af corona.

Det var 6.b og 6.c på skolen, som havde engageret sig i indsamlingen. De to klasser fik til sammen 5000 kroner ind til formålet.

Det oplyser Ann Dorte Bredahl, der er lokal indsamlingsleder i Brønderslev og også er ansat på Hedegårdsskolen.

- Børnene har lavet en digital indsamling på nettet, fortæller hun.

Nu hvor eleverne i år ikke kunne rasle med bøssen, som de plejer, fik børnene i stedet med hjælp fra deres forældre oprettet digitale indsamlinger på de sociale medier.

- Elever i 6.c har også lavet en folder, hvor de har samlet materiale og sat billeder ind, og den har de delt ud i postkasserne hjemme hvor de bor for på den måde at gøre opmærksom på, at man kunne støtte deres indsamling, fortæller Ann Dorte Bredahl.

Hun oplever, at børnene udover at samle penge ind til det gode formål og også lærer noget af at engagere sig på den måde - og at der rent pædagogisk ligger noget godt i, at børnene får værdier i forhold til at hjælpe andre, ligesom de bliver opmærksomme på, at ikke alle har det ligeså godt som dem selv.

Efterfølgende fik begge klasser kagemand, som tak for deres store engagement.

Hedegårdsskolen er også ambassadørskole for Red Barnet.

Den kontantløse indsamling medførte også, at folk rundt omkring i landet har haft besøg af folk ved døren, hvor man så kunne betale med mobile pay i stedet for rede penge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...