Elever fra Nørreådal Friskole har dystet i København - her vandt de den første dyst, men røg ud i semifinalen

SERRITSLEV: En gruppe elever fra Nørreådal Friskole i Serritslev har været af sted til Skills Stafetten i København, som er en stor landsdækkende uddannelsesbegivenhed for elever, der skal vælge uddannelse, med masser af aktiviteter, information og vejledning om alle ungdomsuddannelserne.

Eleverne fra Serritslev havde kvalificeret sig til Skills i København ved at deltage i en erhvervsfaglig dag med Skills på Tech College i Aalborg tilbage i september, oplyser deres lærer, Jens Pedersen. Han skriver:

- Her løb de med sejren, og klassen blev det bedst placerede hold i løbet af de ti dage, konkurrencen kørte.

Forud for konkurrencen i København skulle klassen vælge tre elever, der skulle på scenen og kæmpe for førstepræmien på 10.000 kroner til klassekassen - valget faldt på Julie Marie Støwe Kristiansen, Cecillia Hedegaard Holm Jensen og Carl Christian Engemann.

16. januar blev klassen hente på skolen i busser, og de overnattede på Next i København.

- Næste dag i Bella Centret fik de udleveret en opgavebeskrivelse for konkurrencen. Nørreådal Friskole skulle allerede i dyst i første heat. I denne dyst skulle de samle et tøjstativ af vandrør, skrue skruer og hamre søm i en planke, samle en skammel og til sidst stable dåser til et tårn. Julie, Cecillia og Carl viste rigtig gode samarbejdsevner, og igen sluttede klassen på førstepladsen, og hermed var semifinalepladsen sikret, oplyser Jens Pedersen.

Semifinalen bød også på spændende opgaver. Her skulle de bla. samle papkasser, trække elledninger og skære fliser.

- Arbejdet med at få samlet papkasserne hurtigt nok drillede desværre holdet, og klassen måtte se sig slået i semifinalen på trods af en flot præstation. Efterfølgende var eleverne enige om, at det havde været en god og spændende oplevelse, skriver Jens Pedersen.

Til samme event i København blev det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne afholdt med konkurrencer inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...