Efter mange år blandt børn i børnehave flytter elefant nu tilbage til skobutik

BRØNDERSLEV: Den har trådt sine barnesko i forretningen Jacob Sko og siden haft et stærkt svingende liv, hvor det er gået sådan lidt frem og tilbage med rigtigt mange af byens børn på ryggen i Børnehaverne Fasanvej. Nu kommer den gamle elefant hjem til jul. Hjem igen til Jacob Sko, der i dag drives som en del af forretningskæden Skoringen.

- Jeg har glædet mig meget til et gensyn, for jeg kan jo huske den helt tilbage, fra da jeg var barn i begyndelsen af 1960’erne og fik en skøn gyngetur på elefanten, når jeg var på besøg i butikken, fortæller forretningsindehaver Lars Jacob, der er glad for igen at have elefanten hjemme i butikken.

- Nu var jeg jo ikke så gammel, dengang den kom i butikken første gang. Men jeg mener, at den kom fra Tyskland, hvor forretningen dengang havde et indkøbssamarbejde med en tysk forretningskæde, og de havde elefanten som en del af deres reklameudstyr, fortæller Lars Jacob.

Det lyder sandt nok, idet den gamle tyske elefant bærer firmalogoet ”Elefanten Schuhe”.

På et tidspunkt ryger elefanten ud af skobutikken, og hvad der siden skete i elefantens liv, kan arkivleder i Brønderslev Lokalhistoriske Arkiv Poul Erik Andreasen fortælle lidt mere om. Det er ham, der nu flytter elefanten på juleferie.

- Jeg var i en periode ansat som pedel i Børnehaverne Fasanvej, og da jeg for mange år siden fik muligheden for at få gyngeelefanten med til børnene i børnehaven, kom den ned i et legerum i kælderen, hvor mange børn gennem tiden har haft fornøjelse af den, fortæller Poul Erik Andreasen.

Han aftalte dengang, at hvis børnehaven en dag ville af med elefanten igen, måtte de gerne henvende sig til ham, og det er altså sket nu.

- Og så synes jeg, at skoforretningen skulle have tilbuddet om at få den hjem til jul, smiler Poul Erik Andreasen.

- Det er et glædeligt gensyn, der vækker mange minder, siger Lars Jacob.

Den tyske elefant er ikke en ronkedor, en gammel, ofte aggressiv hanelefant. Og den er heller ikke i must, så børn og barnlige sjæle er velkommen til få en rolig gyngetur, fortæller Lars Jacob.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...