MUSIK: Maria Rosenberg fortæller om psykisk sygdom ved musikforedrag i Brønderslev.

Torsdag 17. september klokken 19 kan man opleve et musikforedrag med duoen Me and Maria på Brønderslev bibliotek.

Det oplyser Peter K. Baggesgaard, der er kasserer i Venneforeningen for psykisk sårbare i Brønderslev Kommune, i en pressemeddelelse.

- Kom og hør et musikforedrag med Maria Rosenberg og hendes duo Me and Maria, der spiller smuk musik med stemningsfuld lyssætning. Me and Maria skriver sange i den blide pop-genre med et folkeligt nordisk strejf. Maria har psykiatrien som sin hjertesag, da hendes mor var psykisk syg og begik selvmord i 2011. Hun fortæller om oplevelser, hun har haft med hendes mor og mødet med psykiatrien, skriver han.

Musikerne i duoen er Maria Anna Rosenberg og Johannes Pehrson, og de deler på denne aften ud af deres erfaringer i psykiatrien, både som musikere og pårørende.

- Kom til koncert om savnet ved at miste et menneske, man holder af og savner. For sange om kærlighed og sorg – med håbefulde og rolige undertoner – kan være forløsende, når man har mistet en der står en nær, opfordrer Peter K. Baggesgaard.

Maria Rosenberg oplyser, at hun i den tid, hendes mor var indlagt, uden held søgte efter kreativitet.

- Jeg er selv sangerinde og lever af min musik. Min mor skrev, digtede og malede i sin fritid. Uden kreativitet ved jeg ikke, hvor jeg ville være i dag. For snart to år siden besluttede Johannes og jeg derfor at spille koncerter i psykiatrien. Vi forsøger at bruge vores musik til at tænde lys i mørket og skabe plads til alle følelser, også de svære. Vores erfaring er, at jo mere man kan dele ud af oplevelser om ensomhed, angst, sorg osv, jo sværere får de følelser ved at vokse og overtage sindet.

Me and Maria har eksisteret siden 2016, da Maria Anna Rosenberg (vokal/keyboard) og Johannes Pehrson (basguitar/vokal), efter en del tid i de samme øvelokaler besluttede sig for at samarbejde med egne sange og tekster. Et samarbejde der har båret frugt selvom de to sangskrivere kommer fra vidt forskellige steder i musikken – Maria med baggrund i musicalen og kirke, og Johannes i rocken.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...