Udmelding om stærk begrænset besøgstilladelse holdt kun et døgn inden yderligere lempelse

BRØNDERSLEV: Et døgn efter den kommunale sundhedsdirektørs udmelding om, at besøg på plejecentre kun kunne tillades, hvis der var tale om helt særlige tilfælde, kom der nye retningslinjer, som vil glæde endnu flere pårørende og beboere.

De kommunale plejecentre i Brønderslev Kommune er nu åbne for, at pårørende til beboere på plejehjem kan mødes med deres nærmeste på udearealer indenfor de eksisterende retningslinjer under COVID-19. Det kan være telte, pavilloner, havearealer.

Har man som pårørende influenza/Covid-19 symptomer, må man ikke møde op.

Alle besøg skal aftales med den enkelte plejehjemsleder. Så man kan ikke bare møde op, undertreges det.

- Men ring til os, så aftaler vi en tid, lyder opfordringen fra sundheds- og velfærds direktør Henrik Aarup-Kristensen til alle pårørende.

Der var ham, der mandag kom med den første udmelding om besøg kun i helt særlige tilfælde.

- Men der sker jo noget over tid. Tirsdag formiddag kom der nye retningslinjer ovenfra til os, få timer efter var der ekstraordinært møde i Ældreomsorgsudvalget, og efter nogle få timer mere, har vi nu heldigvis næsten kunnet åbne døren helt, forklarer Henrik Aarup-Kristensen.

Det lille forbold ”næsten” dækker over, at der kun er tale om ude-besøg efter aftale. Desuden må der højst deltage to pårørende, og der er afstandskrav på to meter,. Der er ingen knus eller kram, og der skal sprittes af før og efter besøg. Besøgene skal finde sted mellem kl 10-11.30 og kl. 14-16.

- Det er med stor glæde, at vi nu kan åbne for udendørs besøg på plejecentre. Det blev vi enig om i dag i Ældreomsorgsudvalget. Det har været otte lange uger uden den mulighed. Og endelig er instrukser fra Sundhedsstyrelsen kommet, så vi kan afvikle besøg på forsvarlig vis, sagde formand for ældreomsorgsudvalget Ole Jespersgaard (S) efter det ekstraordinære møde.

På grund af risiko for smitte af coronavirus skal alle indendørs besøg på plejehjem fortsat undgås, understreges det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...