Teaterfolk har travlt med at få dilettantstykke klar til premiere og lille turné - der øves flittigt, og humøret et højt

Ø. HJERMITSLEV: Det er gang i den hver mandag og torsdag aften for tiden i Ungdomshuset i Ø. Hjermitslev. Her mødes en flot teaterfolk for at få dilettantstykket ”Hellere lyve end flyve”, som er et lystspil af Hans Gnant, til at blive klar.

- Vi startede lige efter jul, og vi øver to gange om ugen, så det er meget intenst, fortæller instruktør Lone Malund Jensen.

De syv skuespillere har fået lært deres replikker, og instruktøren melder om godt humør på holdet.

- Der bliver hygget og grinet. Det er fedt at skulle lave premiere og opførsler, men det er for øveaftenerne, at man gør det. Det er fordi man har det sjovt socialt, at folk gider igen og igen, fortæller hun.

For hendes eget vedkommende har hun ligesom mange af de andre været med til at lave dilettant i Ø. Hjermitslev i mange år. Hvilket hun har lyst til af flere grunde.

- For mig er det det kreative og det skabende - og det sociale, fortæller hun.

Stykket har premiere i Ø. Hjermitslev Ungdomshus 23. februar klokken 19, og tidligere samme dag kan man også opleve generalprøven.

På nuværende tidspunkt er de langt med forberedelserne, kulisserne er på plads, og stykket tager for alvor form.

- Alle, der skal spille, har styr på tøj og rekvisitter, og det gør også, at man bliver lidt mere fri, og skuespillerne kan leve sig ind i det. Det begynder at tage form nu, og ting begynder at gå op i en højere enhed, fortæller Lone Malund Jensen.

Mange af deltagerne er folk, der bor i Ø. Hjermitslev eller har tilknytning til byen. For nogles vedkommende var deres forældre med før dem, for dilettant har en lang historie i byen.

- Vi er helt tilbage til 1975, så længe har det været spillet dilettant deroppe. Det er længe, konstaterer Lone Malund Jensen.

Der plejer at være fyldt op til forestillingerne. Stykket opføres også i Serritslev Forsamlingshus 1. marts samt i Sterup Forsamlingshus 2. marts.

Lone Malund Jensen kan fortælle, at publikum kan forvente at blive godt og grundigt underholdt.

- Når man siger lystspil, så skal det tages meget bogstaveligt. De får sig nogle grin. Man kan få lov at slappe af fra hverdagens stress og jag, siger hun og betegner årets stykke som meget internationalt.

- Man taler både rigsdansk, jysk, tysk og fransk. Det er lidt sjovt, det er aldrig sket i Ø. Hjermitslevs historie.

Handlingen tager udgangspunkt i dyrlæge Grib og hans kone, som har vundet en flyrejse til Indien. Men dyrlægen er så bange for at flyve, at han forærer rejsen til sin datter og familiens tante Ruth. Af lutter ærekærhed og stolthed, og frygten for snakken i byen må ingen få nys om hans skræk, hvorfor han og hans kone lader som om, at de er taget afsted. Det giver nogle forviklinger.

Skuespillerne i stykket er Jan Mogensen, Dorte Richter, Tina Raunsmed, Bjarne Rusbak, Helle Larsen, Torben Thomsen og Lene Nielsen.

Sufflør er Tove Bjerre, Peter Nielsen står for lys, kulisser og alt mulige andet, og instruktør Lone Malund Jensen.

Der er to debutanter med i år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...