Bag om én af deltagerne

BRØNDERSLEV: Tonny Bistrup, deltager i Stafet for Livet i Brønderslev og arrangementet hovedtaler lørdag aften, fortæller her om, hvorfor han og hustru deltager i løbet, som finder sted i Hedelund Rhododendronpark 16. til 17. juni.

Mere end 70.000 mennesker løb med i Royal Run i landets fem største byer for at hylde Danmarks kronprins Frederik i anledning af hans 50-års fødselsdag. Det var en begivenhed båret af respekt, beundring og opbakning til Danmarks kommende konge.

Der skal også løbes i Brønderslev. Fra klokken 12 16. juni og 24 timer frem vil mange hundrede mennesker løbe Stafet for Livet i Rhododendronparken.

Denne begivenhed vil blive båret af personlige følelser og empati for kræftsyge mennesker i familien, omgangskredsen eller bare i almindelighed. Det vil blive en begivenhed båret af ønsket om at gøre noget aktivt for at samle midler til forskning i den frygtede kræftsygdom og til forbedring af livskvaliteten for de kræftsyge.

Min hustru og jeg støtter op om Stafet for Livet, fordi det er et flot initiativ med et værdigt formål. Vi har selv haft et forløb på tre år, hvor min hustru var i behandling for kræft, og når vi troede, at behandlingen var overstået, kunne vi blot efter få måneder begynde forfra med operation og kemo. I den periode blev tvivlen om hendes overlevelse oplevet stærkt flere gange.

Det endte godt, men der er stadig kvartalsvise blodprøvekontroller og lægekonsultationer, der hver gang giver anledning til nervøs spænding: "Er prøverne også tilfredsstillende denne gang?".

Selv om vi kækt siger, at min hustru er helt rask, sidder der dog en lille frygt ved hver kontrol. Man kan aldrig være 100 pct. sikker.

Stafet for Livet i 2017 var en fantastisk oplevelse. Mange hundrede mennesker, ja flere tusinde var i det døgn i Rhododendronparken for at gå, også med rollator, løbe eller blive kørt rundt på ruten i kørestol, for hver eneste omgang gav sponsorpenge. Andre deltog som sponsorer, købte lysposer eller bare nød det sommerdøgns helt specielle stemning eller var tilskuer til den mangfoldige underholdning. Der blev et flot overskud på 375.000 kr. til bekæmpelse af kræft og forbedring af kræftsyges livskvalitet.

Vi ser frem til dette års Stafet for Livet, som sikkert vil overgå arrangementet i 2017 med både antal deltagere og økonomisk resultat. Vi ser frem til at overvære noget af den underholdning, der finder sted. Vi glæder os til at være en del af den helt specielle stemning, som også kommer til at præge dette års arrangement og især den flotte og bevægende lysceremoni med mange hundrede tændte lysposer på scenen lørdag aften.

Initiativtager og ledelsen af Stafet for Livet og de mange ulønnede frivillige hjælpere fortjener en stor tak for den kæmpeindsats, de lægger i arrangementet.

Royal Run var en enkeltstående begivenhed. Stafet for Livet bliver sandsynligvis en årligt tilbagevendende begivenhed i Brønderslev. Må vejrguderne være med os. Min hustru og jeg ønsker alle en god Stafet for Livet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...