20-årige Stine Wiggers deltog i Danmarks Bedste Portrætmaler på DR, hvor Sanne Salomonsen tog hendes portræt med hjem

BRØNDERSLEV: Der er nok mange, som sidder med en kunstner i maven og drømmer om at kunne leve af det. 20-årige Stine Wiggers fra Manna er en af dem. Hun har allerede nu fået vist sine evner for hele landet. Hun var en af deltagerne i DR-serien Danmarks Bedste Portrætmaler, der igennem den seneste tid er kørt over skærmen. Et program, hun kom med i ved lidt af et tilfælde.

- Jeg blev kontaktet af produktionsselskabet på Instagram. Jeg malede et selvportræt og indsendte et billede af det, og så endte jeg med at blive en af de endelige deltagere, siger Stine Wiggers.

Kendisportræt på fire timer

Programmet blev optaget sidste efterår på Skagens Kunstmuseum. Her fik Stine Wiggers til opgave at male et portræt af en kendis, og i hendes tilfælde blev det sangerinden Sanne Salomonsen.

En opgave, der gjorde Stine Wiggers lettere nervøs, da der var mange ting, der nye for hende i den situation, og rammerne var lidt noget andet end det vante.

- De ændrede lyset på Sanne, og hun sad ikke særlig stille. Jeg var virkelig bange for at ødelægge billedet undervejs. Jeg er vant til at male yngre modeller, hvor det har været folk på min egen alder. Det var godt med en udfordring, hvor fx Sannes rynker ikke måtte se for mørke eller dybe ud. Jeg ville ikke overdrive det, siger Stine Wiggers.

Resultatet blev hun dog selv meget tilfreds med, og det var der også god grund til. For da deltagernes fire timer var sluppet op, så skulle kendissen først vælge, hvilket portræt vedkommende bedst kunne lide og derefter et dommerpanel.

Af dommerpanelet fik hun ros for teknik og for, at hun var meget dygtig af sin alder. Kritik, som Stine Wiggers mener var god og fair. Men det vigtigste for hende var Sanne Salomonsens reaktion.

Hun valgte nemlig Stines portræt som det, hun så sig selv mest i. Det betød også, at Stine Wiggers ikke selv fik lov til at tage hendes portræt med hjem, men at det nu er hjemme hos Sanne Salomonsen.

En oplevelse, som Stine er yderst stolt af, og som hun stadig virker lidt paf over.

- Jeg kunne se, hvor glad hun blev for det. Jeg er virkelig glad for, at hun har fået det med hjem, siger Stine Wiggers.

Kunstambitionerne er der

Da programmet blev optaget, gik Stine Wiggers på Holbæk Kunsthøjskole, efter hun var blevet student fra Brønderslev Gymnasium.

- Ideen til at tage på højskole kom i foråret, for hvad skulle jeg efter gymnasiet? Jeg ville ikke læse, men jeg ville gerne arbejde mere med kunst, siger Stine Wiggers.

Hun havde før det også været tilknyttet Street Station i Aalborg, hvor der kommer andre kreative unge, og hun nød at få tid til at fordybe sig i malerierne på højskolen.

- Det var fedt at være i et miljø blandt mange andre kreative mennesker. Jeg lærte rigtig meget ved at være på højskole. I Manna og på gymnasiet er det mest sport. Der har ikke været så meget, for mennesker som mig. Jeg vil gerne være kreativ hele tiden, siger Stine Wiggers.

Kunsthøjskolen og deltagelsen i tv-programmet har også gjort hende mindre nervøs for at male.

- Jeg er blevet udfordret meget i min måde at male på. Jeg er ikke så perfektionistisk mere, og jeg er ikke bange for et tomt lærred, siger Stine Wiggers.

Udstiller i Brønderslev

Meget af Stine Wiggers fritid går på at male i et lille atelier derhjemme, hvor hendes kunst er overalt. Hun deler flittigt de nyeste malerier på Facebook og Instagram, hvor man kan følge hende på Wiggers Art.

Hun drømmer om at leve af kunsten, men hun overvejer også, om hun skal have sig en uddannelse.

- Jeg ved ikke helt endnu, hvad jeg vil. Jeg vil nok forsøge at søge ind på kunstskole i Danmark eller i udlandet. Men det er svært at komme ind, siger Stine Wiggers.

De mange billeder, hun maler, er dog ikke kun derhjemme. Hun udstiller i øjeblikket på Cafe Rendezvous i Brønderslev, hvor hendes billeder hænger i restauranten. Næste udstillingssted er også planlagt, for hun skal udstille ved Stenum Kunst 30.-31. marts på Tolstrup-Stenum Friskole.

Hvad der sker efter det, ved hun ikke, men penslen slipper hun ikke.

- Jeg maler, fordi jeg kan lide det, siger Stine Wiggers.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...