Teaterforestilling kommer til Brønderslev

BRØNDERSLEV: I tyve år har skuespiller Mette Rønne ladet angsten afholde hende fra, at opsætte en helt særlig forestilling. Men nu har hun gjort det. ”Den Komiske Tragedie” kommer til Brønderslev 4. marts, hvor den opføres i BASaren i Nørregade.

Det oplyser BAS i en pressemeddelelse.

- I begyndelsen af 90’erne så skuespiller Mette Rønne for første gang Den Komiske Tragedie spillet på Teatret Svalegangen i Aarhus. Skuespilleren på scenen var hendes morbror Hans Rønne, som siden da har slået sit navn gevaldigt fast indenfor teaterverden med utallige priser og stjerneregn fra anmelderne. Forestillingen blev en massiv succes og turnerede frem til midten af 90’erne, skriver de.

Den Komiske Tragedie handler om angsten for at fejle og vejen hen mod at vove at gøre det, man i virkeligheden drømmer om. Det er historien om en skuespiller og hendes rolle, som sammen skal spille en vigtig scene. Men det går ikke helt som planlagt, for skuespilleren bliver lammet af nervøsitet, og rollen må tage over. Rollen finder ud af, at den sådan set rigtig godt kan lide spotlightet, og skuespilleren må kæmpe for at overtage scenen igen og stå ved sig selv. Eller har det været rollens plan hele vejen igennem?

- Selvom historien udspiller sig i en teaterverden, så tror jeg, langt de fleste mennesker har prøvet at tænke grimt om sig selv. Tænke, at man er uduelig eller være bange for, hvad andre synes om en. Det er et tema, som mange kan nikke genkendende til. Forestillingen giver et bud på, hvordan man kan overvinde de tanker og blive sig selv. Det er en smuk historie, hvor der både grines og grædes undervejs, oplyser Mette Rønne i pressemeddelelsen.

Forestillingen er instrueret af Anders Brink, som bl.a. har en fortid på Aarhus Teater.

Mette Rønne er uddannet skuespiller ved TeaterStudio/The Russian Academy of Theatre Arts, GITIS Scandinavia (den Russiske statsskoles skandinaviske afdeling).

Hun står i spidsen for Teatret Svalegangens Off The Record-scenen og var teaterleder for Teatret Ambassaden i Aarhus frem til 2013. Hun grundlagde Kulturmarkt i 2013 og har siden da produceret 12 shows og haft 18 shows på turné.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...