Der er semifinale i Band Battle i Maskinhallen i Frederikshavn 4. marts - der er også deltagelse fra Brønderslev

NORDJYLLAND: Alle deltagere er fundet ved dette års Band Battle. 34 bands og solister kæmper om at blive Årets Nordjyske Sangskriver og Årets Nordjyske Band.

Takket være et godt nordjysk samarbejde på tværs af regionen kommer Band Battle til Maskinhallen i Frederikshavn 4. marts. Dørene åbner kl. 19, og koncerterne starter kl. 20. Der er Gratis entre.

På aftenen kan man opleve spirende artister fra hele Nordjylland, tre songwritere og tre bands:

Simon Bang, Sæby (songwriter)

Phillip Leeholm, Brønderslev (songwriter)

Thomas Høgsted, Hjallerup (songwriter)

The Blues Flames, Støvring (band)

Lost In Translation, Aalborg (band)

Marce, Aalborg (band)

Skråen i Nordkraft har fundet alle deltagerne til nordjysk talentkonkurrence, som for alvor skydes i gang med første indledende runde 27. februar.

I alt er otte bands og syv songwritere blevet udvalgt til at deltage i Band Battle 2020 semifinalerne samt hele 19 artister, som deltager i de indledende runder fordelt i den nordjyske region. De skal alle spille om at blive Årets Nordjyske Band og Årets Nordjyske songwriter.

- Skråen præsenterer ugentligt mange store nationale og internationale artister på vores scene, og selvom vi også har rigtig mange koncerter henover året med talentfulde nordjyske artister er Band Battle nu noget helt specielt. Det er her at helt nye uprøvede regionale navne får adgang til en stor scene og professionelt udstyr, udtaler projektansvarlig for Band Battle Mark Kühn.

De indledende runder bliver holdt ude i regionen - henholdsvis Musikværket i Nykøbing Mors, Maskinhallen i Frederikshavn og Østhimmerlands Ungdomsskole i Bælum.

- Det er altid utrolig spændende at se hvad der kommer ind. 80 pct. af det, vi får ind, er musik vi ikke har hørt om, selvom vi er meget opsøgende på ny nordjysk musik. I år byder på en bred palet med alt fra hip-hop, country, spoken word, rock, pop, electronica og alt der i mellem, siger Mark Kühn.

Sidste års vindere blev Sili og Én Mand Stærk, som udover præmier, spillejobs og videoproduktioner til en samlet værdi af 80.000 kroner fik opvarmningtjansen til Skovrock med Jakob Dinesen, Hjalmer og Gnags.

I år afholder Skråen i Nordkraft fem semifinaler - tre for bands, to for singer-songwriters. Fra hver semifinale går to bands/solister videre til finalen, som afholdes 16. maj på Skråen i Nordkraft. Publikum stemmer ét band/solist videre pr. aften og et dommerpanel vælger også en deltager som går videre til finalen. Bands og songwriters, som tidligere har klaret sig godt ved Band Battle, giver koncert, mens dommerne voterer.

Udover at være med i kapløbet om at blive Året Nordjyske Band eller Årets Nordjyske Songwriter giver Band Battle også muligheden for at blive ”opdaget”. Skråen har tradition for at booke flere af de bedste Band Battle bands og songwriters til kommende koncerter, og igen i år består Band Battle finalens dommerpanel af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer mm.

Af tidligere vindere af Band Battle har man for nyligt kunne se bl.a. Rikke Thomsen som pt turnerer Danmark tyndt for fulde huse, Angående Mig som lige har skrevet under på sin pladekontrakt med major-selskabet Universal Music Denmark og Ginne Marker, der får store anmelderroser for sin debutplade ”For Seasons To Come”.

Band Battle er skabt i samarbejde med sponsorer og partnerne; Skråen i Nordkraft, Royal Unibrew, ANR, Audiosupport, Dansk Musiker Forbund, Den Rytmiske i Nordkraft, Nærværket, DOK Studio, samt Kælderlarm.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...