Tøjbutikken Josefine er blevet til Kluns & Co - ejer har fået nyt makkerskab med sin kusine, som er rykket nordpå

BRØNDERSLEV: Bettina Spejlborg Kristensen har haft tøjbutikken Kluns & Co i Gug i to et halvt år, hvor hun har drevet den alene.

Lisette Muhlig Christensen har haft tøjbutikken Josefine i Brønderslev i fire år - og hendes makker er for kort tid siden gået på efterløn.

Begge havde stor lyst til at få en partner i deres arbejdsliv i stedet for at have hver sin butik alene. Og de to kendte hinanden i forvejen, da de er kusiner og allerede samarbejdede lidt.

Altså blev det til, at Bettina Spejlborg Kristensen lukkede sin butik i Gug og slog sig sammen med sin kusine i Brønderslev - og i sidste uge skiftede Josefine navn til Kluns og Co, og nu kan man altså møde dem begge to i butikken, hvor de nu udgør et team.

Og det er de rigtig glade for at flere grunde. Begge har ønsker sig en at sparre med i arbejdet og en at have et samarbejde med om alle de ting, der følger med at drive butik. Og så giver det en frihed.

- Jeg havde ikke lyst til at have det alene. Man er meget bundet med seks arbejdsdage om ugen og ingen ferie, fortæller Lisette Muhlig Christensen.

- Jeg har været alene i to et halvt år og var ligeså hængt op. Nu kan jeg se muligheden i at have en ugentlig fridag og en samarbejdspartner, siger Bettina Spejlborg Kristensen, der før hun blev butiksejer i flere år var handicaphjælper, hvilket hun var glad for - men hun savnede at have kolleger.

Går mod strømmen

De to kusiners mødre er søstre, og de er opvokset i Hallund, og familien bor i dag også i området - så det er langt fra et fremmed område for Bettina Spejlborg Kristensen at komme til Brønderslev.

Og så tror hun på, at en handelsby af den størrelse kan noget.

- Brønderslev er en rigtig god handelsby. Jeg lå før lidt i udkanten af Aalborg, som også har storcenter og midtby, og der er oplandet ikke så stort. Jeg havde ikke rigtig nogle nabobutikker. Brønderslev er mere en strøgby, fortæller Bettina Spejlborg Kristensen, der peger på, at i Brønderslev kan folk mere tage ind til byen og kigge på vinduer.

Begge lægger stor vægt på god service, at kunderne skal føle sig velkomne og på ærlighed. De kan lide kundekontakten.

- Jeg elsker at tale med kunder og vejlede dem, siger Bettina Spejlborg Kristensen.

- Det er dét med at give sin ærlige mening og en god oplevelse, supplerer Lisette Muhlig Christensen.

Hun har også folk, der kigger ind og siger hej på en gåtur og ikke nødvendigvis køber noget.

- I en lille by er der en anden hygge i butikkerne end i de store byer, mener hun.

Bettina Spejlborg Kristensen bor i Støvring men var frisk på at tage springet til Brønderslev. Hun regner heller ikke køreturen på motorvejen som det store problem.

- Det går mod strømmen. Normalt flytter butikker til storbyen - vi går modsat ved at en Aalborg-butik trækkes til Brønderslev, siger Lisette Muhlig Christensen.

Et godt match

De to kusiner er ikke ligefrem venner i forvejen, men de kender hinanden og har et godt forhold.

- Vi matcher hinanden rigtigt godt. Jeg har brug for at få nogle input, og vi kan sparre med hinanden i dagligdagen, fortæller Bettina Spejlborg Kristensen.

- Vi har også haft et samarbejde mens vi kørte hver sin forretning, hvor vi var på messer sammen, fortæller Lisette Muhlig Christensen.

Butikken er ændret lidt i forbindelse med sammenlægningen - indretningen har fået et løft, og man vil prøve at ramme et lidt bredere publikum samtidig med, at der stadig er de ting, der plejer at være i Josefine. Målgruppen er kvinder i alderen fra omtrent 35 og op.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...