De grønne pigespejdere fra Brønderslev har været i Aarhus for at fejre 100-års jubilæet for De grønne pigespejdere

BRØNDERSLEV/AARHUS: Pigespejderne fejrede 100 år i Danmark med kæmpe spejderfest i Aarhus. Med 80 faner og levende musik ned gennem strøget i Aarhus satte De grønne pigespejdere markeringen af deres 100-års jubilæum i gang. Det blev til en hel dag med royalt besøg, spejderaktiviteter i hele byen for at fejre pigernes unikke friluftsfællesskab, fortæller De grønne pigespejdere i Brønderslev i en pressemeddelelse.

- Pigespejderne fra Vildænderne, Brønderslev gruppe var med på dagen. Flere piger vil være spejdere, og det går godt for spejderbevægelsen i Danmark. Det er blevet cool at kunne bygge sin egen bivuak, tænde bål med strygestål og løse udfordringer i fællesskab. Det er på den baggrund, at De grønne pigespejdere fejrede deres 100-års jubilæum i Aarhus i weekenden.

Hos De grønne pigespejder i Brønderslev var de mødt talstærkt op for at deltage i festligheder sammen med godt 2000 andre pigespejdere fra hele landet.

- Det har været en vidunderlig dag. Lige som vi havde ønsket. Vores mindre spejdere har for første gang fået en fornemmelse af, hvor stort og stærkt fællesskab de er en del af, og de lidt ældre spejdere har brugt dagen på at udfordre sig selv og hinanden med de nyskabende aktiviteter, siger Trine Budolfsen der er leder i Vildænderne, Brønderslev sammen med Louise Meyer Jørgensen og Tina Vittrup.

- Blandt andet var de små Smutter, 5-8 årige, på løb i Den Gamle By – med Oldemor og mormor til spejder, hvor de oplevede det at være spejder i gamle dage. De store, Troppen, var på bæredygtig aktivitet Fra skrald til guld, hvor de på Forbrændingsanlægget lærte om affald og ressource, genbruge og genanvende affald, så de kan blive ansvarlige verdensborgere, der gennem denne viden, vil passe på vores fælles klode. Det kulturelle i de frie aktiviteter var en tur på Aros og Spejdermuseet. Derefter Trampolinland, hvor kroppen blev brugt til fulde. Så gik turen til Tivoli Friheden, hvor vi godt sultne, indtog aftensmad og fik hvilet benene. Kl 20.00 gik koncerten med ”Luftens Helte” i gang og der blev sunget med og danset for at holde varmen. Kl. 22.00 gik turen nordpå og kl. cirka 24.00 ankom vi til Brønderslev, godt trætte og mættet af nye indtryk.

- Dagen har givet os i Vildænderne fornyet energi til at fortsætte vores frivillige arbejde med at lave spejderaktiviteter for piger hver eneste uge. Det bliver tydeligt, hvad vi kan som piger og kvinder, når vi står sammen. Vi udfordrer pigerne og lærer dem, at man udvikler sig, når man laver fejl, siger Trine Budolfsen, leder af Vildænderne, Brønderslev

Den 4. maj 1919 blev det første og eneste spejderkorps for piger etableret i Danmark. I dag er De grønne pigespejdere Danmarks største pigefællesskab. Hver uge samles børn, unge og voksne kvinder om udfordrende aktiviteter i naturen. I 100 år har De grønne pigespejdere holdt fast i, at det er værdifuldt for piger at have deres eget spejderkorps at udfolde sig i. Når man kun er piger sammen, har pigerne mulighed for at gøre sig erfaringer med alle typer af aktiviteter og opgaver. Erfaringer de tager med sig ud i livet i andre sammenhænge.

De seneste fem år har De grønne pigespejdere oplevet medlemstilgang.

- 30 år tilbage blev spejder af mange opfattet som en lukket, lidt nørdet klub. I dag oplever vi, at kernen i vores aktiviteter – at vi er aktive sammen i fællesskab og at vi er i naturen – vækker genklang hos mange forældre, der søger spejder som fritidstilbud til deres børn, siger Birgitte Meisner Nielsen, generalsekretær i De grønne pigespejdere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...