Foredrag på Nordjyllands Idrætshøjskole

BRØNDERSLEV: Daniel Rye besøger 27. februar Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev, hvor han vil fortælle om en svær periode i hans liv, hvor han blev holdt som gidsel hos ISIS i Syrien. Det oplyser Højskoleforeningen Vendsyssel, der sammen med Støttekredsen for Nordjyllands Idrætshøjskole står bag foredraget.

De skriver om foredraget:

- Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med mange detaljer, hvorved han giver et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel hos Islamisk Stat i Syrien - en på én gang forfærdelig og gribende historie, der holder publikum opslugt fra start til slut.

Daniel Rye er en dansk freelancefotograf, der under en reportagetur i Syrien med det formål at fotodokumentere konflikten i Syrien og civilbefolkningens levevilkår, blev pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Daniel Ryes historie skildres også i Puk Damsgaards roman ”Ser du månen Daniel” (udgivet oktober 2015), som hun fik Cavlingprisen for.

- For to uger siden blev han i tv udsendelsen Gejst på DRK portrætteret som en formidabel fortæller. Netop i disse uger bliver hele hans historie filmatiseret af Niels Arden Oplev med to af Danmarks dygtigste skuespillere i hovedrollerne, nemlig Esben Smed (som Daniel) og Anders W. Bertelsen, oplyser højskoleforeningen.

Arrangementet er kun for medlemmer af en af de to arrangerende foreninger.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...