Anitta Sørensen var klar til at prøve noget andet i sit arbejdsliv - nu får hun sin egen blomsterbutik i Brønderslev

BRØNDERSLEV: Efter 20 år som dagplejer først i Sæby og siden i Brønderslev har Anitta Sørensen valgt at kaste sig ud i et helt andet arbejdsfelt - fra nytår overtager hun Blomsterpaletten i Brønderslev.

Det er dog langt fra et nyt område for hende, da hun over flere omgange har arbejdet i forskellige blomsterbutikker, men hun havde ikke lige set det komme, at hun skulle blive selvstændig med egen butik.

Men det kom i værk som en følge af, at hendes datter Louise Munk Nielsen er ansat i Blomsterpaletten. Den har siden 1981 været ejet af Annette Husted, som har fået lyst til at lave noget nyt. Hun spurgte derfor Louise Munk Nielsen, om hun kunne være interesseret i at overtage.

- Min datter ringede og spurgte, om jeg ikke skulle være med. Jeg sagde, at det skulle jeg ikke - men så gik jeg og tumlede med det, fortæller Anitta Sørensen, der fik opbakning fra sin mand til idéen, som hun blev mere og mere varm på.

Og hun nåede altså frem til, at hun var klar til at prøve noget andet i sit arbejdsliv og havde mod på at blive selvstændig blomsterhandler. Anitta Sørensen ejer den, mens hendes datter bliver ansat. Louise Munk Nielsen er uddannet blomsterdekoratør.

Dermed er det slut med at have små børn i hjemmet i Brønderslev, og et helt nyt og anderledes arbejdsliv venter.

Det ser hun frem til, for hun er rigtig glad for blomster.

- Det giver god tid til fordybelse, og jeg har godt lide kreativiteten i det. Jeg er nok lidt god med mine hænder og har en kreativ fantasi, som jeg føler, at jeg kan få lov at slippe løs, når jeg står med et bundt grønt og nogle stilke. Det er nok dét, der driver det, fortæller Anitta Sørensen.

Interessen for blomster går langt tilbage - tidligere har hun også gjort meget i at binde tørblomster, og hun har også holdt julestuer.

Det med at blive selvstændig er også noget nyt, som hun ser frem til.

- Jeg glæder mig til at blive herre i eget hus, og jeg glæder mig til, at det bliver mig, der træffer beslutningerne og har indflydelse på, hvad der skal langes over disken, fortæller Anitta Sørensen, der også godt kan lide at give kunderne en god oplevelse.

Bekymringer er der dog også lidt af her i den store beslutning.

- Det er selvfølgelig også med en lille smule ondt i maven. Der er forskel på at være arbejder og at være arbejdsgiver.

December har budt på travlhed med forberedelser - der skulle fx laves nyt tøj med tryk. Butikken får også nyt navn, den skal fremover hedde Blomsterbinderiet.

Der har også været mange andre opgaver som varebestillinger og aftaler, der skulle overtages fra den snart tidligere ejer.

Januar er lige om hjørnet, og Anitta Sørensen glæder sig.

- Jeg tænker, det bliver fantastisk. Det kriller helt i min mave, når jeg tænker på det. Det bliver dejligt, og jeg glæder mig helt vildt og håber, vi kan give folk den bedste oplevelse og yde den bedste service, siger Anitta Sørensen.

Annette Husted har været mange år i Blomterpaletten, som hendes forældre åbnede for 38 år siden, og som hun selv har haft de seneste 24 år. Hun stopper med butikken, fordi hun gerne vil prøve noget nyt og lære noget nyt.

- .Jeg er født ind i branchen og vil gerne prøve noget andet. Jeg synes, tiden var der nu, inden jeg bliver for gammel, smiler hun.

Det står indtil videre åbent, hvad det skal være.

Første åbningsdag i Blomsterbinderiet bliver fredag 3. januar.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...