Ny dato for Brønderslev Marked, som fremover kører efter ugenummer

BRØNDERSLEV: Så længe nogen kan huske tilbage, har Store Brønderslev Marked været på kalenderen den første mandag i september og i weekenden før denne mandag.

Sådan bliver det ikke i 2020, hvor hele markedet afvikles i august, nemlig fra fredag 28. til og med mandag 31. august.

- Det er rigtigt, at det er en ændring af tidligere praksis, hvor tidspunktet for markedet altid har været defineret af den første mandag i september, men fremover vil det blive weekenden i uge 35 samt mandagen i uge 36, oplyser markedsudvalgets formand, Carsten Overgaard. Ændringen betyder, at markedet hvert femte eller sjette år vil blive holdt helt i august.

Beslutningen om at ændre reglen for tidspunktet skyldes samarbejdet med Nordisk Tivoli Park, der sørger for, at de mange tusinde markedsgæster kan køre i karusseller og radiobiler, besøge skydeteltesamt benytte crazy house og andre forlystelser.

- Det er en ekstrem vigtig del af Store Brønderslev Marked, at der er et velfungerende tivoli sammen med kræmmerboderne og alle de andre ting, der foregår. Vi er glade for Nordisk Tivoli Park, så da vi var i risikozonen for ikke at kunne sikre en langsigtet aftale med dem, så tog vi beslutningen om at ændre tidspunktet for markedet, fortæller Carsten Overgaard, der dog ikke ønsker at oplyse hvor mange år, der er lavet aftale om med tivoli-leverandøren.

Formanden understreger, at markedets andre langvarige aftaler som for eksempel med det populære orkester Kandis og andre faste samarbejdspartnere er på plads på de nye datoer de kommende år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...