Folkene bag Brønderslev Marked kaster håndklædet i ringen for i år - regler og bestemmelser i forbindelse med corona gør, at det ikke bliver muligt at holde marked

BRØNDERSLEV: Brønderslev Marked 2020 er aflyst.

Det oplyser markedsudvalget i en pressemeddelelse mandag aften.

- Markedsudvalget har i dag vurderet situationen i relation til at afholde marked i efteråret 2020, herunder ikke mindst de regler og bestemmelser, som vi må kunne forvente. Vi havde håbet på, at en mulig flytning kunne betyde, at der kom vished om, at vi kunne gennemføre et - om ikke normalt, så i hvert fald, et marked med en anstændig aktivitet, skriver de.

- Det er nu vores vurdering, at vi ikke vil få mulighed for at afvikle et marked, som vi kender det. Med den usikkerhed, der pt er med hensyn til hvilke vilkår, markedet skal afvikles under, har vi truffet en beslutning om, at vi desværre må aflyse Store Brønderslev Marked 2020.

Tidligere havde man forsøgt at udsætte markedet til 11. til 14. september - hvis det var muligt. Det arbejdede man på ud fra den betragtning, at der på det tidspunkt trods alt var fire-fem måneder til.

En vigtig faktor var også, at formålet med markedet er, at medlemsforeningerne kan få nogle penge i kassen til deres drift.

- Så vi synes, at vi har en forpligtelse til at gøre, hvad vi kan for at få markedet gennemført, sagde formand for Brønderslev Marked, Carsten Overgaard, på det tidspunkt.

Cirka 20 lokale foreninger står bag markedet, og der var et ønske fra nogle af foreningerne om, at der blev marked, hvis det var muligt.

Det arbejdede man på, men nu her et stykke tid senere er konklusionen altså, at Brønderslev Marked 2020 ikke kan afvikles.

Markedsudvalget noterer sig i pressemeddelelsen, at det bliver en underlig eftersommer i år uden marked i Brønderslev.

- Men vi vil herefter se frem til Brønderslev Marked i 2021, som afholdes fra 3. til 6. september 2021. Vi håber på, at landet både sundhedsmæssigt og økonomisk kommer godt igennem krisen, så vi i 2021 kan lave et rekordmarked, skriver de.

Brønderslev Marked skulle oprindeligt have fundet sted 28. august til 1. september.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...